• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Vind jij het belangrijk, hoe anderen over je denken?

Wat denken anderen over je? Heb jij jezelf die vraag wel eens gesteld? Ik eerlijk gezegd nooit en als ik het van iemand terug krijg, neem ik het mee, maar ik blijf er niet in hangen. Want ja, iedereen heeft een mening, maar in mijn werk als coach krijg ik het wel heel vaak als reden te horen waarom dingen niet gaan zoals men het graag wenst. “Maar wat zullen zij zeggen als ik dit doe?”

Wat anderen mensen over ze denken of zeggen zit hen in de weg en voelt als een blok aan het been of nog erger als een beer op de weg. Onbewust zijn wij vaak bezig met het projecteren van beelden die wij van onszelf hebben op anderen. Zonder dat wij het door hebben. Dat wil zeggen dat als wij het idee hebben dat wij ergens niet goed in zijn of niet goed genoeg zijn, wij denken dat anderen dat automatisch ook vinden. En beginnen wij te redeneren vanuit de gedachte van de ander. “Ja, ze zien me al aankomen!” of “Alsof ze op mijn product/dienst/talent zitten te wachten, er zijn er toch zoveel die hetzelfde doen!” Dit vormt vaak een obstakel.

Branding
Met name als je bezig bent met het bouwen van je brand en je business. Bij branding gaat het om je identiteit en je imago. Identiteit is hoe jij over jezelf denkt en hoe jij je vervolgens presenteert en imago is de manier waarop anderen naar jouw kijken en hoe zij jou ervaren. Branding is een van de belangrijkste marketinginstrumenten die je inzet als strategie om je markt te vergroten. Jouw identiteit is leidend voor je imago. Natuurlijk, iedereen heeft meningen maar als je bewust bezig bent met het vormgeven van jouw identiteit, dan zal je zien hoe de meningen van anderen ,oftewel je imago, op een gegeven moment aansluit bij hoe jij jezelf bewust presenteert. Maar ook hoe jij een imago dat is beschadigd, weer kunt herstellen door de manier waarop jij jezelf herpositioneert en herprofileert.

Onbegrip
Wat ik af en toe tegenkom is dat mensen totaal niet begrepen worden. Op een of andere manier worden zij niet gezien voor wie zij zijn. Dit kan twee redenen hebben mijn inziens:

1. Je weet niet wie jezelf bent laat staan wat jou authentiek maakt.
2. Je schept bewust verwarring, je wil mysterieus blijven en je hebt geen behoefte aan herkenning en
verbinding.

Mocht dat laatste het geval zijn, wees dan heel eerlijk tegen jezelf en vraag jezelf af of je alle kanten van jezelf al hebt geaccepteerd? Vaak zitten er nog verborgen onzekerheden en als je die niet aanpakt worden deze steeds groter. De ene vindt het een ramp om niet begrepen te worden en een ander doet het helemaal niks, en gaat vervolgens rustig verder. Toch vind ik het zonde als ik eerlijk ben. Als Personal Branding coach zie ik veel kansen, maar ook veel kansen die men laat liggen. Het geheim om begrepen te worden ligt toch echt bij jezelf. De tijd en ruimte nemen om mensen uit te nodigen in jouw belevingswereld is het begin. Dat is inderdaad een kwetsbaar proces maar tegelijkertijd ook een krachtig proces.

Proces
Jezelf bloot geven is een bevrijdend proces. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je omgeving. Voor een groot of klein publiek jezelf durven te zijn, is meteen een uitnodiging voor een ander om hetzelfde te doen. De mens is in zijn natuurlijke aard nieuwsgierig en houdt ervan om te laten weten dat ze kennis hebben over zaken en personen. Bij minimale kennis, denken ze alles al te weten. Wat als jij nu de directe bron bent van al hun kennis? En dat jij het script dat zij over jou vertellen, zelf schrijft. Dit is ook waarom een persoonlijke PR strategie belangrijk is, en niet alleen voor producten en projecten.

Eigen hand
Ondernemers, artiesten en andere publieke figuren hebben hun imago in eigen hand als zij zelf de bron van hun nieuwswaarde zijn. Zeker in een tijd waar wij onze eigen mediakanalen beheren, wordt het heel moeilijk voor mensen om iets over jou te zeggen, als jij continue zelf de bron bent van alle verhalen. Deel je verhaal, nodig mensen uit in je wereld en of wij het leuk vinden of niet, we leren jou in ieder geval kennen. Mijn tip is… Vertel en deel je verhaal in de meest authentieke wijze met een ondertoon van empowerment. Wat zijn de lessen die jij hebt moeten leren om te komen waar je nu bent? Hoe heb jij je obstakels weten om te zetten in zegeningen? En ja, ook jij, bent niet perfect, wat zijn jouw meest grappige imperfecte momenten. ‘Share, because we care’.

Wie is Mara?
‘Ik ben nieuw als schrijver bij Internationaal Ambitieus en ik werk met ondernemers, managers en artiesten samen bij het bouwen van hun ‘brands’. Mijn specialiteit is het maken van PR-op-maat en Brandingstrategie en ik bezit over kennis van diverse markten en over een transformationele coachingstijl. Mijn missie is het volgen van God’s plan. Elke dinsdag, woensdag en donderdag is zij te horen op Stanvaste Radio met #Mara’s #Morning #Motivation van 07.00 tot 09.00 uur. Het programma biedt inspiratie op het gebied van ‘body, mind en soul’ en ze praat met verschillende inspirerende gasten. Wil jij ondersteuning in het bouwen van je brand, business en team neem dan ma**@ma***********.com">contact op met me! Je kunt ook mailen als jij je inspirerende boodschap wil delen in haar radioshow.

 

Liefs Mara