• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Vivian Acquah: ‘van onzichtbaar naar onweerstaanbaar’

Vivian Acquah gaat door het leven als voedingsdeskundige van Vive la Vive en staat ook wel bekend als de ‘Nutrition Advocate’. Voor deze transformatie had Vivian een paar jaar geleden nog last van overgewicht, prediabetes klachten, en depressieklachten vanwege haar ongezonde lifestyle. Wat heeft hij haar gedreven om alles om te gooien? Hoe deed ze dat? En hoe kwam ze tot het resultaat van 41 kilo afvallen?

‘Door mijn klachten verstopte ik de echte Vivian’. Als voedingsdeskundige houdt ze rekening met ‘Healthy & Sexy’ lifestyle en ‘roots’ oftewel afkomst van haar klanten. Haar achtergrond is heel divers. Ze heeft bedrijfseconomie gestudeerd en beschikt tevens over flinke dosis IT vaardigheden. Daarnaast is ze gecertificeerd voedingsdeskundige. Wat gaat er schuil achter het verhaal van Vivian?

Waarom de transformatie?
Het is 2009 als Vivian’s oma, Agatha Acquah, overlijdt aan de gevolgen van overgewicht, diabetes en  een hoge bloeddruk. ‘Dit onderwerp is voor mij een pijnlijk onderwerp, omdat ik mijn eigen oma niet heb kunnen helpen. Dit is een van de redenen geweest waarom ik een voedingsdeskundige ben geworden’. Als tweede reden noemt Vivian haar zoon Orlando. ‘Hij is mijn persoonlijke motivator geweest om mijn ongezonde levensstijl drastisch te veranderen naar de Healthy & Sexy lifestyle’. Vivian doet dit omdat ze wil voorkomen dat anderen een dierbare of een familielid verliezen door deze ziekte.

Wat is het probleem?
‘Leven met overgewicht is echt geen pretje en daarnaast kan het jouw plezier in het leven wegnemen’. Vivian richt zich op vrouwen en hun gezin. ‘Immers de gezondheid van de vrouw is ook belangrijk voor haar gezin. Ik wil deze vrouwen hun ‘joie de vivre’ weer terug geven waardoor zij zich healthy & sexy kunnen voelen’. Vivian legt uit dat de definitie van ‘sexy’ op meerdere manieren kunnen worden geïnterpreteerd. ‘Voor mij staat het dat je als vrouw stoer, sterk, vitaal en onweerstaanbaar kan zijn zonder dat je je laat tegenhouden door jouw gewicht’.

Hoe verloor je 41 kilo?
‘Het is mij gelukt om 41 kilo te verliezen door mij te verdiepen in eten. Vooral eten wat lekker is en eten wat past bij mijn roots en dat te combineren met de Hollandse groenten en fruit. Ze zeggen niets voor niets ‘abs are made in the kitchen’. Je kan sporten wat je wilt om af te vallen, maar als je niet op jouw voeding let, dan moet je serieus bij jezelf afvragen voor wie of wat je gaat sporten’.

Cultuurverschil
‘Vandaag de dag zijn er nog veel voedingsdeskundigen, die zich niet of nauwelijks verdiepen in de eetcultuur van hun klant. Ik kreeg vroeger voedingsadviezen met voornamelijk Hollandse ingrediënten. Dit zorgde erbij mij ervoor dat ik mijn poging om af te vallen niet lang vol hield’.

Actie!
‘Mijn zoon is niet geboren om te zien hoe zijn moeder zit te lijden vanwege haar overgewicht!’. Vivian wilde haar ongezonde relatie met eten verbreken. 13 oktober bij Speaker’s Night vertelt ze je meer over haar verhaal.