• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Voor je werk reizen van Amsterdam naar Manchester

Nog nauwelijks bijgekomen van alle nieuwe indrukken die ik in Ghana heb opgedaan en mijn volgende vluchten liggen alweer voor de deur. Ik vlieg deze week door Europa en vandaag zal ik in Manchester blijven slapen.

Ik heb onwijs veel zin in een nachtje Manchester want het is een leuke stad, ik ben er vaak geweest en ik ken er de weg. De meeste mensen denken meteen aan Londen bij een bezoek aan Engeland maar probeer eens een weekendje Manchester! Daar valt ook veel te beleven. Vooral voor de shopliefhebbers, voetbalfanaten en foodlovers onder ons:). Uiteenlopende mogelijkheden dus!

Aan boord krijg ik een tip van een collega om naar Joe & THE juice te gaan. Ze had daar waanzinnig lekkere flatbread gegeten met spicy tuna en avocado en was blij dat deze lunchroom binnenkort naar Nederland komt. Zelf ben ik gek op brood en doe ik mijn best zo vaak mogelijk gezond te eten dus zo een flatbread van Joe & THE juice ben ik daarom wel benieuwd naar.

 

In Manchester aangekomen checken we in bij de receptie van het hotel en gaan we naar onze kamers (ja ieder een eigen kamer, ik krijg weleens de vraag of stewardessen een kamer moeten delen….. nou nee dus. Ik vind m'n collega's erg aardig maar ik stel mijn privacy ook erg op prijs ;).
Uniform uit, eigen kleding aan and…… There I go! Vanmorgen nog in Amsterdam mijn stad en een paar uur later loop ik het hotel uit en sta ik middenin het drukke maar wel heel gezellige Manchester. Het blijft af en toe bizar deze baan,maar des te leuker!

M'n collega's gaan deze keer gezamenlijk Indiaas eten maar vandaag heb ik trek in Mediterraans zoals een pasta of een salade dus ik ga in m'n eentje op pad. Als stewardess moet je het niet erg vinden om alleen te zijn want het komt best vaak voor dat je niet dezelfde interesses hebt als je collega’s. Op de bestemming aangekomen wil de één soms een museum bezoeken en de ander wil gaan shoppen. Ik weet nog, toen ik net begon als stewardess en ik op een gegeven moment in mn eentje in de shoppingmall in Miami stond, ik het zo raar vond dat iedereen heel makkelijk zijn eigen ding ging doen! Maar nu ben ik het helemaal gewend en kan ik me ook in mijn eentje prima vermaken.
 


 

Het is een leuke en gezellige stad en ons hotel zit middenin het centrum (lees shoppingstreet šŸ™‚
Omdat in Nederland de Primark niet bij mij in de buurt is wil ik daar nog even naartoe voor wat kleine cosmetica artikelen. De Primark in Manchester is veel groter dan die in Nederland, inclusief cosmetica afdeling. Er zit zelfs een nagelstyliste en schoonheidsspecialiste in de Primark in Engeland. Dus je kunt tijdens het shoppen in de Primark ook je nagels laten doen en wenkbrauwen epileren ala techniek Verre Oosten, met draad dus.

Ik loop mijn hotel uit en daar komt de eerste uitdaging….oversteken in Engeland! Engelsen rijden links dus met oversteken moet ik even extra opletten, ik blijf het vreemd vinden dat links verkeer! Typisch  Engels! Het is echt een eiland in het Europese continent want ze doen alles nét even anders dan in de rest van Europa, zoals ook bijvoorbeeld de stopcontacten die weer net even anders zijn dan bij ons, verschil moet er zijn hè!

Wat hier in Engeland ook meteen opvalt is het aantal immigranten. Migranten willen massaal naar Engeland en dat zie je. Vooral de Afrikanen, Indiërs, Pakistanen en Arabieren zijn er in grote getallen aanwezig en dat bepaald het straatbeeld. Fascinerend om al die culturen hier in grote groepen bij elkaar te zien.

Ik ga op zoek naar Joe & THE juice. Onderweg kom ik al 2 shoppingmalls tegen en een hele grote drogisterij met veel cosmetica. Ik ben echter te moe om me naar binnen te stappen want ik was al om 4.30 m'n bed uit voor mijn eerste vlucht. Erg leuk die grote shoppingmalls maar ik wil alleen even naar de Primark vandaag, nadat ik m'n flatbread heb gescoord natuurlijk. Tegenover de enorme Primark zit het gigantische warenhuis Debenhams en daaronder een aantal eetgelegenheden. Daar moet het zijn, ik loop naar achter en…gevonden! Joe & THE juice. Ik check t menu en m'n oog valt op de "tunacado, dark flatbread met offcourse…..tonijn en avocado. Ik doe m'n bestelling en ik krijg nog een vraag van de verkoper. Hij heeft een zwaar Brits accent en ik versta er bijna niets van haha! Dus ik moet wel 3 keer ‘excuse me, I don’t understand your question’ tegen hem zeggen. 

‘’ Are you making fun of my accent’’ vraagt hij met een knipoog. Typisch Brits humor! Britten zijn komisch, ze zijn altijd in voor een geintje. Ik houd ervan!

 

Tijdens mijn wandeling door de stad valt mijn oog op het Art Museum. Next time als ik hier ben wil ik daar nog graag even binnen kijken. En…. oja! Jamie Oliver heeft een restaurant in Manchester waar ik ook nog een keer naartoe wil! I hope next time! Genoeg te doen in deze stad, that’s why I like Manchester! Ik vertrek er altijd met het gevoel dat ik nog niet alles heb gezien en als ik dat gevoel heb is een bestemming voor mij een avontuur:)

En die tunacado….? Was gezond en lekker dus next time zeker weer ff lunchen bij Joe & The Juice.

 

Next stop…………Athene!

Geschreven door: Raffaela Maraia, werkzaam als stewardess bij een luchtvaartmaatschappij.