• (+31) 85 792 0492
 • info@interamb.com

Vrouwen van Curaçao inspireren tot succes

 Internationale Vrouwendag.

Afgelopen 8 maart was het wederom internationale vrouwendag. Wereldwijd worden er in diverse landen dan activiteiten en events georganiseerd ten behoeve van empowerment van de vrouw. Ook op Curaçao en in Suriname. 

Het is helaas nog steeds zo dat er ongelijkwaardigheid bestaat tussen mannen en vrouwen qua financiële beloning. Ook bij het bekleden van hogere posities in het bedrijfsleven of in de politiek blijft het aantal vrouwen nog steeds achter. 

Sexy Leiderschap: in 5 stappen naar persoonlijk succes

Sexy Leiderschap is een 5 stappen training methode die is ontwikkeld door Ruth Sinkeler van CLIPcoaching om mensen meer bewust te maken van de kennis, de skills en de talenten die zij in huis hebben. Het laat mensen nadenken over de manier waarop zij zichzelf presenteren, wat voor impact zij maken en hoe zij zichzelf als professional of ondernemer in de markt zetten. Sexy leiderschap geeft meer zelfinzicht, zelfvertrouwen en daardoor een hogere gunfactor in carrier en ondernemerschap. De 5 stappen zijn: 

 • Ken je Slimheid
 • Ken je Sterkten 
 • Ken je Selfwaarde
 • Ken je Sexy ness
 • Ken je Sales

Het boek Sexy Leiderschap en de methode zijn niet specifiek voor vrouwen geschreven. Echter in het kader van vrouwendag is er op 19 maart aanstaande het Sexy Leadership; The Interactive Seminar in Teatro Luna Blou te Willemstad Curaçao om de vrouwen van het eiland te inspireren tot succes. 

Wat houdt het Seminar in?

De ochtend is bedoeld voor vrouwen die van 2016 hun succesjaar willen maken. 

Wat gebeurt er als krachtige vrouwen samenkomen?                          

 • positieve energie en verbinding 
 • uitwisselen van kennis en inzichten 
 • hulp bij uitdagingen 
 • vergroten van netwerk
 • bundelen van krachten 

Tijdens het seminar worden tools aangereikt om dromen waar te maken en gestelde doelen echt te behalen. Bovendien vergroten zij hun netwerk met gelijkgestemde dames wat de kans op slagen van de plannen vergroot. 

Het programma bestaat uit een interactieve workshop Sexy leadership, Change & Happiness, een wervelende talkshow met 3 topvrouwen van het eiland, te weten: Deva-Dee Siliee, Rianne Plaisier en Tone Moller als panelleden. Tenslotte wordt de originele TEDx Paramaribo Speech over “ Sisterhood & Ubuntu” gepresenteerd, welke Ruth vorig jaar in Paramaribo heeft gegeven. 

Wat is Ubuntu?

Ubuntu is de Afrikaanse filosofie van Verbinding, verzoening en vergeving. Wijlen Nelson Mandela leerde de wereld over de kracht van deze filosofie. Enkele jaren geleden kwam Ruth met deze filosofie in aanraking en heeft zij het helemaal omarmd omdat het helemaal paste bij haar levens en bedrijfswaarden. Maak kennis met de kracht van UBUNTU. De kracht van verbinding en vergeving. Hoe wil en kan jij dit toepassen in je leven zodat je verder kunt zonder al teveel obstakels en met meer zelfvertrouwen. 

Een Afrikaans UBUNTU spreekwoord zegt: “Als je snel wil gaan ga dan alleen. Wil je ver komen? Ga dan samen.”

Samen kom je verder dan alleen. 

Wat voor positieve veranderingen zijn er mogelijk als vrouwen ervoor kiezen om hun krachten en kennis samen te bundelen en op die manier het verschil te maken? Curacao heeft haar vrouwenkracht nodig, om te kunnen groeien naar een volgend level. Weten wie je bent is weten wat jij waard bent en wat jij te bieden hebt. 

Financiële en maatschappelijke ongelijkwaardigheid

Ligt het aan de vrouwen zelf? Of is er toch nog steeds het glazen plafond? Belangrijk is: hoe vrouwen deze wereldwijde patronen kunnen doorbreken en meer gelijkwaardigheid creëren. Het interactieve seminar beantwoord deze en meerdere vragen en is een eerste start op weg naar verandering. 

Wil je meer weten over het event? Meer informatie vind je op facebook