• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom ambitie en hoge werkdruk gepaard gaan met intensief sporten

Er heerst een trend bij sportscholen. Steeds vaker zie je trainingsprogramma’s met hoge intensiteit en dan vooral op het gebied van intervaltraining. Trendwatchers vermoeden dat deze trend is ontstaan vanwege het drukke leven van mensen in combinatie met een hogere werkdruk. Deze trend levert ook nog eens wenselijke resultaten op. Welke voordelen levert het op?

Mensen met weinig tijd die toch het maximale uit hun training willen halen. Dat is de trend! Vanwege tijdsgebrek willen mensen intensiever sporten in een korter tijdsbestek. In een workout van 20 tot 30 minuten wil men vet verbranden, spieren ontwikkelen en de conditie verbeteren. Geen wonder dat trainingen zoals GRIT en Crossfit zo populair zijn.

Behoefte
Deze trainingen van hoge intensiteit geven stimulans om tot het maximale te gaan en je eigen grenzen te verleggen. Daarnaast kan men op eigen niveau les volgen, maar toch in korte tijd maximaal vet verbranden, en conditie en kracht opbouwen voor het lichaam. GRIT en HIIT leveren snel goede resultaten op en bieden mensen de gelegenheid hun drukke levens te combineren met deze manier van sporten.

Langere duur
Door de intensiteit verbruikt het lichaam in de twee uur na de inspanning meer energie. Dat heeft een positiever effect op de vetverbranding, het cholesterolprofiel en het hart –en vaatstelsel. Tevens kan het lichaam de intensieve korte sporten prima aan, zolang je het lichaam er aan laat wennen. Ook het rusten is belangrijk. Blessures ontstaan bijna altijd wanneer je te snel en te veel wilt opbouwen. Bij sporten blijft het van belang dat je een doel hebt, zodat je specifiek gaat trainen.

Slapeloosheid
Vaak hoor je dat mensen bij intensief sporten teveel adrenaline voelen wanneer ze willen gaan slapen. Om die reden wordt gezegd dat je jouw slaapkamer gekoeld moet houden door een raam te openen en de verwarming lager te zetten. Ook de elektronische apparatuur zou uit de kamer moeten worden gehaald.

 

Ventileren heeft ook een andere functie. Het schijnt dat een stinkende slaapkamer kan leiden tot toename van slapeloosheid. De stank in de slaapkamer komt van de lucht die laag is in zuurstof en hoog in stikstof. Als de lucht nooit ververst in een kleine kamer, dan sta je op met hoofdpijn na een slechte nacht slaap.

 

Actie!
Ga intensief sporten en ventileer je slaapkamer voor het maximale resultaat en meer succes in je drukte!