• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom andere resultaten vragen om ander gedrag

Ken jij ook van die mensen die van alles zeggen en voornemen, maar uiteindelijk niets doen om hun voornemens waar te maken? Alsof verandering van de één op andere dag komt zonder dat je er iets voor hoeft te doen. En het is bijna altijd zo dat die mensen een excuus hebben waarom ze niet zo succesvol zijn als ze graag zouden willen. Waarom is dat onzin en wat is er voor nodig om woorden om te zetten in daden?

Ten eerste moet je vastberaden zijn om het anders te doen. Daar kan je jezelf in trainen door tot jezelf te praten. Dat noemen ze met een ‘fancy’ woord bezweringsformules, maar dat is niets minder dan bijvoorbeeld zeggen; ‘ik ben niet te stoppen, ik ben niet te stoppen, ik ben niet te stoppen’. Stel je voor dat je dit een uur doet, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen. Wat denk je dat er na een paar dagen in je hoofd zit?

Wens
In principe wil iedereen een geweldige toekomst of iets om naar toe te werken. Logisch ook, want als je het niet doet, neem je waarschijnlijk genoegen met dingen zoals ze zijn. Het gekke is dat men wel andere resultaten wenst maar niet beseft dat die resultaten uit zullen blijven als er geen verandering in het gedrag is. Je huidige resultaten komen voort uit je huidige gedrag, dus als je het anders wilt, zal je moeten beginnen met het veranderen van je gedrag.

Bezwering
Een populaire bezweringsformule die veel gebruikt wordt, is die van Tony Robbins. In de fase waarin hij geen geld had, zei hij hardop nadat hij wakker werd de volgende zin: 'Gods rijkdom vloeit door mijn leven en in overvloed naar me toe. Een oneindige intelligentie vervult meteen mijn behoeften, wensen en doeleinden. Ik ben één met God en God is alles. Ik zie zijn rijkdom in liefde, vriendschap, inzichten, ideeën en emoties, in de energie in mijn lichaam en ziel en in mijn wens door te breken'.

Daadkracht
Het is niet alleen het zeggen van deze woorden, maar ook het werken aan jezelf. Elke dag harder! Hoe slimmer en vaardiger je wordt, des te meer waarde je aan anderen kunt geven. Vraag jezelf eens af ‘wie wil ik worden en wat is het lot waarvoor ik hier ben?’. Zodra je weet welke waarden jou besturen, kan je jezelf in feite opnieuw scheppen en vormen. Woorden hebben de kracht om door te dringen tot het bewustzijn.

Ontdekking
Het is belangrijk om te ontdekken hoe je in elkaar zit en waarom. Vanuit daar krijg je inzichten waardoor je kunt kijken naar de kracht die elke gedachte, elk gevoel en elke emotie van je leven bestuurt. Oftewel, welke overtuigingen, waarden en regels besturen je gedachten, gevoelens en gedrag. Het is eigenlijk alsof je naar de sportschool gaat, maar dan voor je ziel en mindset. Emotionele fitheid!

Actie!
Om de oorzaak van het probleem aan te pakken, moet je energierijk zijn. Dat is ook de discipline van mensen die de beste ter wereld zijn in wat ze doen. Sporters, zangers, artiesten verhogen hun intensiteitsniveau door adrenaline aan te maken. Dat begint psychisch, maar wordt krachtig door beweging. Je stimuleert jezelf met je stem en lichaam om die energie te verhogen. Op dat energieniveau krijg je andere inzichten dan waar de meeste mensen normaal leven.

Kom dit meemaken bij het gratis event ‘Personal Power met PassieQ’! Voor meer informatie klik je hier.