• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom Anouk de enige echte winnaar was van The Voice of Holland

Vorig jaar bij de ontknoping van The Voice of Holland… Een tv-format dat zijn weerga niet kent en wereldwijd een kijkcijferhit is en nu zelfs ook in China zal starten. Om het toch boeiend te houden voor de kijkers (en daarmee ook de kijkcijfers) is er elk seizoen een nieuw element te zien. Toch was er dit seizoen één nieuw element dat er met kop en schouders bovenuit stak. Een gouden zet van John de Mol met ook een gouden les. Hoe zorg je ervoor dat iedereen jouw product kent en bekijkt?

Nog nooit eerder had TVOH zo een eigen stem en daarmee ook zoveel kleur. Kijkers, presentatoren, het publiek, de kandidaten maar vooral ook de collega juryleden hielden de adem is als Anouk aan het woord kwam. Daarmee maakte ze een historische indruk als meest gevreesde coach van een talentenjacht op TV. Producent John de Mol is briljant zoals vaker is gebleken en dat wist hij al nog voor het 1e seizoen. Anouk was ‘hard to get’ en zei dat er een ‘bloedbedrag’ tegenover zou moeten staan. Toch was het niet meteen kassa.

Onwennig
Anouk staat bekend als iemand die haar ongezouten mening geeft, recht voor zijn raap en vlijmscherp. Dat was ook waarom De Mol haar als jurylid wilde hebben. Toch moest ze erg wennen aan haar rol als tv-personality. Ze zat in haar stoel en deed niet zoveel en opmerkingen als ‘mak lammetje’ deden de ronde. Anouk vroeg haar manager Kees de Koning om zijn mening en zijn antwoord deed Anouk inzien dat er wat moest veranderen. Vanaf dat moment kreeg De Mol wat hij wilde: de enige echte Anouk!

Spraakmakend
Ze gaat los zoals alleen zij dat kan en is keihard in haar commentaar. Het blijkt een geweldige strategie, want vanaf dat moment domineert ze de sociale mediakanalen en eigenlijk ook het hele programma. Het is gesprek van de dag en ondanks dat het meelijwekkende televisie oplevert, zit er één man te genieten… John de Mol. Iedereen heeft een mening over Anouk en op Twitter vindt er een explosie plaats. Zo zou Anouk lomp, bot, direct, eerlijk, verfrissend zijn maar voor John is er maar 1 conclusie: Anouk zorgt voor spraakmakende televisie en dat is een verademing.

Fight!
Het gaat zelfs een stapje verder als Anouk het gevecht aangaat met Mister The Voice of Holland Marco Borsato. Hij begon door zich in de media kritisch uit te laten over Anouk. De handschoenen gingen uit en Anouk slaat terug met rollende ogen, stekelige opmerkingen en mondsnoerende uitlatingen. De spanning is voel –en zichtbaar, ook tussen de coaches onderling.

Actie!
John de Mol is als TV-producent alleen gebaat bij kijkcijfers, zichtbaarheid van zijn producties en wat het financieel oplevert. Ook als dat betekent dat er grenzen moeten worden opgezocht en soms overschreden. Wat we hiervan kunnen leren is dat het niet altijd draait om dingen te doen volgens protocol of beleid, maar juist om het doen van de JUISTE dingen die het gewenste resultaat opleveren. Zonder kijkcijfers, geen televisieprogramma. Zonder sales, geen omzet. Dus moet je zorgen dat je zichtbaar bent zodat je je doel kan behalen. Anouk is het middel voor John de Mol om dat te bereiken. En met succes.

*dit artikel werd geschreven voor de finale en dus ook voordat er bekend werd wie TVOH dit seizoen is geworden.