• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom de publiciteit zoeken?

Komkommertijd

"Even serieus, Linda… Waarom zou ik met mijn advocatenkantoor de publiciteit willen zoeken? En dan ook vooral nú, in vakantietijd? Komkommertijd nota bene… Zo noemen jullie dat toch, bij de krant?"

 

*Ik kijk de man aan. Strak in een donkerblauw pak, met een klassieke doch minimalistische krijtstreep, maatwerk, scherpe snit. Zijn haar heeft nét iets te veel wax, waardoor het wel goed in model blijft zitten – een stormbestendige look zeg maar gerust – maar verder ziet hij er onberispelijk uit. Zijn gestevende witte overhemd en zijn zongebruinde huid steken tegen elkaar af. Mean, lean and clean. Zo'n man die honderd vrouwen om zijn vingers kan winden door slechts en alleen een flauw glimlachje rond zijn mond te krullen. Zo'n fotomodellenlook waar iedere ondernemer of onderneemster jaloers op zou zijn omdat hij of zij alleen al vanwege die uitstraling een ton omzet verdient. Per maand. I kid you not… Afijn, you get the picture…*

 

Hij laat zijn modieuze zonnebril subtiel iets naar het puntje van zijn neus glijden en gluurt, op zoek naar het antwoord.

 

"Linda?"

 

Ik schraap mijn keel.

 

"Juist. Je vraagt me waarom? Ik vraag jou: waarom niet? Wat heb je te verliezen? Jouw kantoor draait goed, je zaken gaan goed, je bedrijf behaalt mooie resultaten… Dus, waarom niet?"

 

"Tsss, Ik ga toch niet zeggen hoe goed we gáán?!? Ik bedoel: wie zit er op zo'n hoera-verhaal te wachten…"

 

"Nou, als je inhaakt op de actualiteit en met cijfers onderbouwt dat jullie in tegenstelling tot andere advocatenkantoren het juist bovengemiddeld goed doen… waarom niet? Denk je niet dat journalisten of vakgenoten nieuwsgierig zijn naar het geheim van jouw kantoor? En daarbij, succesverhalen scoren nog altijd. Of belicht het eens vanuit jouw ondernemersgeest. Waarom ben jij nu al weer 14 jaar, bijna 15 jaar geleden begonnen? Wat waren je ups en downs? Wat heb je geléérd, in al die jaren? Wat zijn jouw do's en don'ts op jouw vakgebied? Zie je het al voor je?"

 

Ik val stil en wacht zijn reactie af.

 

Hij wenkt naar de ober.

 

"Zeg, Linda, wat wil je drinken? Ik trakteer. En heb je nog meer ideeën waarom ik de pers zou moeten zoeken?"

 

Ik grijns, schud zijn hand en zeg dat ik ervandoor ga.

 

"Dank je wel voor je invitatie. We spreken elkaar nog wel. Je hebt mijn kaartje, toch? Een fijne komkommertijd!"

 

Gratis E-book
Wil je mijn gratis E-book ontvangen met '10 Aanleidingen Voor Een Persbericht'? Neem dan contact met me op.