• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom de sleutel tot succes niet bestaat

Beloof me één ding voordat je dit artikel gaat lezen, dat je niet meer op zoek gaat naar de sleutel tot succes…

Wanneer je ervan overtuigd bent een sleutel nodig te hebben die een deur opent naar succes, ontstaat er als vanzelf een slot. Daarmee plaats je de verantwoordelijkheid buiten jezelf, terwijl de plek waar alles ontstaat en tot stand komt toch echt in jou is…

 

Besef…
Wie was er altijd, uw hele leven lang, bij de adembenemendste momenten die uitmondden in tranen of gelach? Waar denk je een sleutel voor nodig te hebben? Focussen op de sleutel tot succes om van het ene op het andere moment in een succesvol leven te kunnen stappen, is hetzelfde als een doel voor ogen hebben waarbij de weg er niet toe doet. Dan bevind je je hoogstwaarschijnlijk op een dwaalspoor, nietwaar? Dat houdt je juist verder van jouw doel af. Zijn het niet het doel en de weg die samen tot succes leiden?

 

Jij bent de sleutel
Word je er gelukkig van als je morgen wakker wordt in de schoenen van het succes van iemand anders? Om een leven te leiden waarvan je eigenlijk niet weet hoe het tot stand gekomen is of hoe je dit zelf kan realiseren? De weg ernaartoe heb je immers nooit gevolgd… Waar zijn dan de trots en voldoening? Er zijn zoveel wegwijzers die je helpen om de gewenste bestemming te bereiken. Benut deze in plaats van een verblindende zoektocht naar DE sleutel te volgen. Je zult alle deuren kunnen openen, elke weg betreden, wanneer je maar gelooft dat je zelf de sleutel bent!

 

Magische Michael
Onlangs heb ik het perfecte voorbeeld ontmoet, die deze theorie bekrachtigt. Michael Knulst is zijn naam. Samen met Pascal en Silvino heb ik hem geïnterviewd. Aan het begin van zijn carrière werkte hij hard voor enkel en alleen de doelen zelf, hij schonk geen aandacht aan de weg die ernaartoe leidde. Als hij maar, door de ogen van de ander gezien, succesvol was wanneer hij weer het volgende bereikte. Hij greep als het ware naar sleutels, bouwde op elementen die buiten hemzelf lagen, daar heb je natuurlijk weinig grip op. Je krijgt dan te maken met instabiliteit en dan is de kans groot om jezelf te verliezen. Het kwam dan ook niet onverwacht dat hij in zijn gezicht werd geslagen; hij raakte alles kwijt. Huis, bedrijf, gezin. Toch heeft hij de kracht in zichzelf gevonden om met lege handen weer op te staan.

 

Wederopstanding
Op dat punt is hij opnieuw begonnen, ditmaal gestart, zoals hij zelf zegt, vanuit zijn spirituele gedachtengoed en natuurlijk zichzelf. “Begin iedere dag met bidden alsof alles van Jezus afhangt en ga daarna aan de slag alsof alles van jouzelf afhangt.” Juist doordat hij vanuit een totaal ander fundament zijn leven opnieuw aan het vormgeven is, staat hij nu zo ontzettend in zijn kracht. Michael laat zijn leven niet meer leiden door een zoektocht naar een sleutel die een deur opent naar succes. Hij staat nu als het ware voor een zevensprong. Hij kan namelijk de gewenste wegen betreden en deuren openen dankzij de sleutel die hem tot leven heeft gewekt. Onze conclusie is dan ook dat het zijn leven enorm heeft verrijkt en dat hij daarmee juist een inspiratie is voor de mensen die hij in zijn leven tegenkomt. Welke weg kiest u?