• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom familie belangrijk is

In deze context bedoel ik met familie je gezin. Als vader en partner heb ik het zo druk gehad de afgelopen jaren, dat ik onbewust mijn gezin tekort heb gedaan. Het leven is niet perfect en ik weet zelf ook wel dat dit niet goed is geweest, maar het is wel de waarheid. De strubbelingen die er bij horen, worden ineens tien keer zo zwaar als je het immens druk hebt. Dat gaat zo door totdat je getroffen wordt door de realiteit. Vaak is dat wanneer er een dierbare komt te overlijden…

 

Ineens doet niets er meer toe. Je gaat terugkijken naar het leven van de overleden persoon en denkt terug aan de wijze woorden en adviezen. Een wijze oudere die het leven al achter de rug heeft en bepaalde dingen met je deelt. Puur om te voorkomen dat je dezelfde fouten maakt. Die de waarde van het gezin kent en weet wat er gebeurt als je hen langere tijd verwaarloost.

 

Kleur
Wat ik gemerkt heb door het vele schrijven, is dat ik me bewust word van dit soort zaken. Wanneer ik bezig ben, sta ik er niet bij stil, maar door het schrijven komt dat besef en door jou deelgenoot te maken van dat gevoel hoop ik jou ook dat besef te geven. Denk eens terug aan je grootouders en hun leven. Hoe is dat geweest? Hoe zijn ze met elkaar omgegaan? Wat is hun invloed op jouw hedendaagse leven? Je kan er zoveel lering uit halen. Het geeft jouw leven ook kleur omdat je je bewust wordt van waar je vandaan komt. Dat is belangrijk om te weten. Als je ergens naartoe gaat en je maakt gebruik van een navigatiesysteem, dan wil het systeem toch ook weten vanaf waar je vertrekt?

 

ā€‹Turbulentie
Ik heb een turbulent jaar achter de rug. Ik ben bijna ingestort en ik zeg er eerlijk bij dat dit vooral gebeurde door het mentale aspect. Ik deed geen dingen meer waarvoor ik gepassioneerd was en als je dan ook nog eens niet met de mensen kunt zijn die jou het meest dierbaar zijn, dan raak je al gauw het spoor bijster. Om duurzaam succes te behalen moet je in goede gezondheid zijn en je omringen met liefde en positieve energie. Dat is je vangnet en dat geeft je de motivatie om door te blijven gaan ondanks de tegenslagen.

 

Zoals Mandela ook zei dat hij zijn familie trots wilde maken, zo wil ik dat ook en in het bijzonder mijn dochter en mijn oma, die op de dag van de première van Speaker's Night het leven liet. Haar overlijden deed me inzien wat voor efforts zij allemaal heeft gedaan opdat ik kon komen waar ik nu ben. Vanuit haar pijn en verdriet kon ze kracht en motivatie halen en vandaag de dag doe ik dat ook. En dat geef ik weer door aan een ieder die vooruit wil, maar nog niet weet hoe.

 

ā€‹De 'pay-it-forward' methode
ā€‹Ken je die film nog? Met dat jongetje van 'The Sixth Sense' die met de doden kon praten? In de film Pay It Forward bedacht hij een systeem om de wereld een betere plek te maken. Een methode waarmee je als persoon een ander helpt, waarbij de ander vraagt hoe ze de persoon terug kunnen betalen en dat het antwoord is: Pay it forward! ''Oftewel, je kan je 'schuld' aflossen door een ander te helpen, zoals ik jou geholpen heb''. Een hele mooie boodschap, maar persoonlijk pas ik het iets genuanceerder toe…

 

Grace
Ik deel mijn lessen en ervaringen met jou als lezer en dat kan je zien als ‘pay-it-forward’ maar dat wekt de indruk dat je moet geven om het geven. Iedereen weet het, maar staat er niet altijd bij stil. Het mooie ervan is niet dat je wat geeft, maar het gevoel van dankbaarheid dat jou als gever overvalt. Je helpt al dan niet bewust iemand op weg naar verbetering in zijn of haar leven en het gevoel van ‘grace’ beleef je superheftig als je ermee wordt geconfronteerd. Het blije gezicht van je dochter als je thuis komt. De tranen van geluk in de ogen van je partner als je spontaan een bosje bloemen brengt. Zeg eens eerlijk; maakt dat je stiekem niet blijer dan succesvol zijn en het met niemand kunnen delen???

 

Actie!
Doe deze week iets speciaals met je gezin of familie en deel het met ons. Plaats een reactie, deel een foto of doe iets anders ludieks om te laten weten hoe je dit hebt ervaren.