• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom je je eigen waarheid moet uiten

Het kan soms zo eng zijn… Er volledig voor uitkomen wie je bent en waar je goed in bent! Bij mij is het eigenlijk meestal wel het geval. Omdat mijn mind dingen zegt als:

 

"Zeg je nu niet gewoon random dingen tegen mensen op een manier dat iedereen het zou geloven?!" 

Of:

"Waarom zeg je dit nou? Je hebt niet eens tastbaar bewijs dat dit waar is. Hoe ga je dit beargumenteren dan?"

 

Toch weet ik in mijn hart dat de informatie die uit me komt van waarde kan zijn voor anderen. Net als dat er veel andere mensen zijn die zo inspirerend zijn geweest voor mij. Het is een soort van in- en outflow, een stroming van kennis en gedeelde ervaringen die steun kunnen bieden.Die een ander (en vaak ook jezelf) vooruit kunnen helpen. Het voelt in mijn hele wezen zo dat ik word geduwd in de richting van wat ze 'purpose' noemen.

 

Waarde, toegevoegd
Het grappige is, dat ik met mijn coaching de intentie heb gezet om andere vrouwen te helpen om hun vervulling van binnenuit te vinden. Hun purpose. Ik vind het zo belangrijk dat iedereen zijn / haar eigen plek inneemt op deze aardbol, om zo optimaal te kunnen presteren. En daarbij vooral ook te genieten van het proces. Omdat ze volledig in hun eigen kracht staan. Wat dat dan zo grappig maakt, is dat ik dat nu 'pas' zelf écht doe. Dat ik er écht voor uitkom wie ik ben, wat ik kan, waar ik goed in ben en hoe ik van waarde kan zijn.

 

Contact
Het is zo belangrijk om dat helder te hebben voor jezelf voordat je er kan zijn voor anderen. Anders is het gewoonweg niet geloofwaardig. Mensen voelen het als het niet klopt, zelfs als je intenties goed zijn. Dus daar ben ik dan, volledig in mijn kracht. Niet alleen omdat ik moet, maar omdat ik dat wíl. Het zorgt ervoor dat mijn creatieve energie blijft stromen. En het houdt mijn interacties interessant.

 

Bang
Maar waarom lijkt het dan zo eng? Meestal vanwege de angst voor reacties van andere mensen. Het lijkt bijna alsof je erom vraagt dat er gereageerd wordt als je je waarheid spreekt in het openbaar. Alsof je mensen toestemming geeft om in discussie te gaan. Ergens is dat wel iets goeds. Op die manier daag je anderen dus wel uit om ook hun waarheid te spreken, ook als sluit het (totaal) niet aan op dat van jou.
 

Raakvlakken
Ik vroeg mezelf af waarom het me bezighield. Ik bedoel, het biedt toch ruimte om van elkaar te leren?! Toch gebeurt het toch nog weleens dat mensen zich persoonlijk aangevallen voelen door wat ik zeg. Wat ik ergens wel apart vind, want ik ken ze niet eens. Toch heb ik ze dan blijkbaar wel geraakt op één of andere manier. Wat is het dan dat ze raakt? En wat is het dat mij raakt? Voor mezelf weet ik het wel, het is terug te herleiden naar de zinnen hierboven die mijn mind soms nog steeds produceert. Om me op een illusionair 'veilige' plek te houden.

 

Waarneming
Maar des te vaker ik mijn hart laat spreken, des te meer mijn mind ook begint te geloven dat er zoveel dingen mogelijk zijn. Want ja, door er elke keer voor te kiezen om ernaar te handelen wat mijn gevoel zegt, komt er ook steeds meer bewijs dat het klopt. Dus moet ik als persoon geheel meegroeien. En eerlijk, sinds ik dat besef, valt het me op dat het gros van de reacties eigenlijk wel heel erg supportive en liefdevol zijn. Kwestie van perceptie?

Waardevolle Waarheid
Ik moedig in ieder geval iedereen aan om zijn / haar waarheid te spreken. De hoogste waarheid. Datgene wat je van binnen voelt, maar waarvan je lichtjes twijfelt of het wel gewaardeerd gaat worden. Die kennis en/of ervaring waarvoor je je kwetsbaar moet opstellen. Want dat is het meest waardevol. Op de manier ben je pioneer op jouw eigen unieke manier. Omdat je het durft.
 

Mijn naam is FemmeChantal. Bij mij kan je terecht voor liefdevolle begeleiding op het gebied van spirituele vragen, bewustwording en het vinden van ware vervulling. Ook schrijf en redigeer ik met veel passie. Voel je vrij om contact met me op te nemen voor wederzijdse inspiratie (als je je aangesproken voelt).