• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom je jezelf tijd moet gunnen om te veranderen

Overal om me heen zie ik ondernemende vrouwen die steeds bewuster bezig zijn met hun gezondheid en graag gezonder willen leven. Super goed! Je hebt maar één lichaam en daar moet je goed voor zorgen. Eet gezond, leef gezond en je lichaam en geest blijven gezond. Simpel toch? Of niet?
 

Bij een groep gaat het allemaal fantastisch. Ze hebben het druk met hun bedrijf, baan of gezin. Maar ze weten toch gezond te eten en zijn serieus in hun aanpak. Het gaat lekker soepel en ze krijgen al snel het gewenste resultaat. Vaak willen ze ook nog gewicht kwijt en ook dat gaat als een tierelier. Maar jij merkt dat het bij jou allemaal niet zo makkelijk gaat. Jij bent ook druk met je dagelijkse bezigheden. Je bedrijf, je baan en huishouden slokken al jouw tijd op. Je wil ook serieus aan de slag met je gezondheid, maar het lukt gewoon niet. Je hebt een afspraak met jezelf gemaakt om er voor te gaan en het ook echt vol te houden, want jij wil ook meer energie, vitaliteit en gewicht kwijt. Maar je bent nu weer op hetzelfde punt als vorig jaar.

 

Het wordt zomer en jij bent nog steeds niet tevreden met jezelf en je lichaam. Jij denkt dat je geen doorzettingsvermogen hebt. Je gooit je hele plan dus maar in een hoek en gaat verder op de oude voet. Toch doet het pijn! Dit is niet wat je wil, maar je hebt geen idee hoe je het moet aanpakken. Herkenbaar?

 

Drie tips voor jou om je op weg te helpen

Je hoeft niet alles ineens te doen. Begin niet gelijk met sporten én met anders eten. Vaak voel je dan weerstand. Begin rustig aan.

 

Richt je op één doel tegelijk en geef dat al je aandacht. Verandering kost tijd!

 

Als je een terugval hebt, wees dan niet teleurgesteld. Dit betekent niet dat je geen wilskracht hebt of een slappeling bent. Het kan gebeuren dat je bij een stressmoment of tegenvaller terugvalt in je oude patroon omdat dat in je systeem zit. Erken het en probeer er zo snel mogelijk uit te komen.

 

Het is belangrijk dat je jezelf de tijd gunt om te veranderen. We willen tegenwoordig alles gisteren klaar hebben. Maar gewoonte ligt altijd op de loer. Alle kleine veranderingen die je doet, zorgen er uiteindelijk voor dat je iets groots verandert. Dus wees trots op elke kleine overwinning die je hebt geboekt. Het enige wat je vaak nodig hebt, is goede kennis en ondersteuning. Iemand die opties heeft als je geen tijd of zin hebt om in de sportschool te staan en die je erdoorheen sleept als je moeilijke momenten hebt. Wat ook heel belangrijk is, dat je je hart kan luchten als het even niet meezit, zonder dat jij je schuldig hoeft te voelen.

 

Actie

Wil jij je vitaal, fit en energiek voelen? Wil jij een healthy happy lifestyle en ben je benieuwd hoe ik je daarbij kan helpen? Ik bied je graag gratis en vrijblijvend een inspiratiesessie aan van 30 minuten. Dan kijken we samen welke stappen jij kan nemen voor jouw healthy happy lifestyle. Wil je hier gebruik van maken? Stuur dan een mail naar in**@li*******************.nl Ik neem dan contact met je op voor een bel- of Skype-afspraak. Vond je deze blog interessant? Deel het met je vrienden op Facebook of LinkedIn.