• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom je moet luisteren!

Er zijn twee dingen waar je heel veel profijt uit kan halen: VRAGEN STELLEN EN LUISTEREN.

 

Ik heb een heleboel sollicitatiegesprekken gehad en tegenwoordig een heleboel kennismakings- en netwerkgesprekken. Keer op keer verbaast het mij hoe weinig mensen vragen stellen aan mij. Ik luister terwijl ze alles vertellen over hun bedrijf,  over wie ze zijn, over wat ze willen en wat zij belangrijk vinden, maar geen moment vragen ze zich af wie ze nou eigenlijk voor zich hhebben. Ik vind dit zo ongelooflijk dom.

 

Kijk, ik vind het prima want ik krijg zeeën van informatie op deze manier zonder dat ik ook maar iets van mijzelf hoef prijs te geven. Maar vanuit degene met wie ik praat, vind ik het stom dat deze mij geen vragen stelt.  Het eerste wat je wilt weten, is wie je tegenover je hebt zodat je weet vanuit welke perspectief iemand in het gesprek staat. Op die manier kan je jouw gesprek daarop richten en gerichter op zoek gaan naar de uitkomst die je wilt. Je wilt misschien ook weten of je bij elkaar past,zowel privé of zakelijk, dus je wilt weten hoe iemand in elkaar zit. Voor mij is dit echt vanzelfsprekend maar ik heb gemerkt dat het tegendeel geldt voor veel mensen. Dus bij deze mijn tip aan jou.

 

Het is heel simpel; stel vragen, wees oprecht geïnteresseerd en LUISTER! Weten hoe je moet luisteren en vragen moet stellen, gaat je veel opleveren. Probeer het maar eens, wees geïnteresseerd in de andere en verrijk je leven.