• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom je nog steeds niet succesvol bent

Lukt het niet met afvallen? Blijft die volgende stap in je carrière steeds uit? Ben je die financiële tegenvallers ook zo zat? Trek je steeds de verkeerde partner aan? Dan is het tijd voor een doorbraak! Nou denk je natuurlijk 'ja dat is makkelijker gezegd dan gedaan' en in sommige gevallen is dat misschien ook zo, maar zeg eens eerlijk: Heb je wel open en eerlijk naar jezelf gekeken om vast te stellen of het daadwerkelijk zo moeilijk is?
 
Veel mensen verzinnen een of meerdere redenen om voor zichzelf goed te praten dat ze niet hebben waar ze zo naar verlangen. 'Ik ben niet dik, maar heb gewoon zware botten'. 'Ik heb geen rijke ouders dus daarom word ik ook niet rijk'. 'Ik ben geen vrienden met de baas dus daarom word ik overgeslagen bij iedere promotie'. 'Ik ben een geweldige partner maar de ander wil dat niet inzien'. Herkenbaar? Toch zijn deze 'stories' de redenen dat er geen verbetering optreedt. Om echt een doorbraak te beleven zal je moeten kijken naar de waarheid.

Vrijheid
De waarheid zorgt voor vrijheid. Als je weet waar het aan schort, kan je stappen maken in het verbeteren of veranderen van je ongewenste situatie. Dat vergt ook doorzettingsvermogen. Je kan niet zeggen dat je wilt afvallen en tegelijkertijd vinden dat je junkfood niet hoeft op te geven (slechts een voorbeeld). Afvallen begint bij voeding dus breng voor jezelf in kaart hoe je voedingspatroon er nu uit ziet. Dan kan je het analyseren en vanuit daar verbetering creëren. Oftewel, een doorbraak in beleven. Dat geldt ook voor de alle andere gebieden naast gezondheid.
 
Doorbraak
De beste manier om een doorbraak te beleven is door op zoek te gaan naar een strategie. In het voorbeeld van gezondheid is een strategie bijvoorbeeld een middel of manier om af te vallen. Die zijn er genoeg. Het is effectiever als je op zoek gaat naar iemand die al het resultaat heeft behaald wat jij voor ogen hebt, oftewel een rolmodel. Door die te modelleren kom je erachter welke tools je nodig hebt. Toch is een strategie alleen niet voldoende.

Je hebt net voorbeelden van 'stories' gelezen en die werken nou niet echt stimulerend om vol te houden, dus moet je ook je 'story' veranderen. Zeg bijvoorbeeld: 'Ik ben bezig om een fit en vitaal persoon te worden'. Dit is een positiever verhaal. De kunst is om je 'story' zo aantrekkelijk te maken dat je gemotiveerd bent om daadwerkelijk door te zetten en vol te houden.
 
Terugval
Met een strategie en een 'story' bestaat nog steeds de kans dat je een terugval ervaart. Vaak heeft dat met emotie te maken. In welke staat verkeer je? Je emotionele staat kan bevrijdend of beperkend werken. Ga in gedachten terug naar een moment waarop je het gevoel had van onoverwinnelijkheid. Een intens gevoel zoals bijvoorbeeld dansen, krachttraining of misschien zelfs seks. Op dat moment dacht je waarschijnlijk niet na en zag je geen beperkingen. Je was in een emotionele piekstaat. Je verhoogde adrenaline werd opgewekt door intensief met iets bezig te zijn waardoor er intensiever bloed gepompt werd door je lichaam met als gevolg dat je jezelf ontzettend krachtig voelde. Door die associaties te leggen zal je in staat zijn vol te houden.
 
Mindset
Met deze drie stappen moet je er komen. Toch zie je ook wel dat niet iedereen doorzet, terwijl iedereen het wel weet. Dat kan komen doordat men de focus legt op het middel in plaats van het doel. Kijk naar het eindresultaat en hoe jij je zal voelen als je 20 kg lichter bent. Hoe vitaal je ineens bent. Hoe fitter, gezonder en lekkerder jij je voelt? Hoe aantrekkelijker je jezelf ineens vindt. Dat werkt stimulerend. En je moet ook de mindset hebben waarin je jezelf eraan committeert alsof het een verplichting betreft. Als je een kind hebt wat je wilt leren lopen ga je toch net zo lang door totdat het kan lopen? Of zeg je 'sorry kind, het zit er voor jou niet in?'. 

Actie!
Stop met zeuren en onderneem massieve actie om je doelen te behalen. Begin met waarom en zorg voor een heldere uitkomst. Vanuit daar ga je op zoek naar een middel en dan kom je er wel. Ongeacht hoe lang het duurt. En als je daarover van gedachten wilt wisselen, mag je me contacten.