• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom kopen mannen vaker online dan vrouwen?

En waarom geven mannen online meer uit dan vrouwen? Want kopen dat doen ze hoor! Mannen shoppen niet alleen vaker op het internet dan vrouwen, ze kopen ook nog eens duurdere producten. Waarom is dat?

Je zou kunnen denken dat dit artikel vrouwen misschien in een ander daglicht stelt, maar de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tonen aan dat mannen meer shoppen online. In de afgelopen 3 maanden heeft 9 procent van de mannen meer dan 10 keer iets online gekocht, ten opzichte van 4 procent van de vrouwen.

 

‘Hey Big spender!’
Behalve dat mannen kopen ook duurdere spullen of diensten. Met name elektronica, software, hardware of financiële producten zijn populair, maar de meerderheid laat zich nog altijd vooral verleiden tot het kopen van kleding, schoenen, reizen en kaartjes voor evenementen.

 

Ongeacht of het om mannen of vrouwen gaat, de omzetten van webwinkels gaan er hard op vooruit en stijgen harder dan die van de fysieke winkels. In de eerste negen maanden van 2015 was de online omzet 19 procent hoger dan in dezelfde periode in 2014, terwijl de totale detailhandel maar 1 procent meer omzette.

Jeugd
Online shoppen is inmiddels een trend. In 2015 kocht 77 procent van de personen van 12 jaar of ouder wel eens online, wat neer komt op 11,1 miljoen mensen. In 2012 waren dat er nog ongeveer 10 miljoen en dan met name 25 tot 45-jarigen, waarvan de sterkste stijging bij de 45-plussers zit.

Ondanks het feit dat online shoppen erg populair is, hebben we te maken met te late levering spullen  (23%), technische problemen bij het bestellen of betalen (12%) en het ontvangen van verkeerde of beschadigde goederen (9%).

 

‘Hard to get!’
Sommige mensen kopen eigenlijk nooit wat online. Het CBS vroeg een groep mensen die de afgelopen twaalf maanden niet online geshopt heeft waarom ze dat niet deden. Bijna 80 procent gaf aan dat ze liever een winkel bezoeken om bijvoorbeeld het product in het echt te zien. 30 procent was bezorgd over de veiligheid en privacy, of wilden geen creditcard- of persoonlijke gegevens afgeven. Een kwart zei niet te weten hoe het moet… Kans dus voor ondernemers!