• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom krijg ik nou geen financiering?

**Financiële instellingen zijn vaak ontevreden over de kwaliteit van de financieringsaanvragen. Ook zijn vele ondernemers nog niet klaar om met financiers in gesprek te gaan. Kortom, je business plan én presentatie moeten optimaal zijn. Daarom organiseert 15KM in samenwerking met pitch expert Roeselien Wekker (Pitch You) regelmatig het inloopspreekuur ‘Pitchen voor financiering’.**

Een ondernemer is succesvol als hij of zij van zichzelf, het product of het bedrijf duidelijk de toegevoegde waarde weet te benoemen, te presenteren en tevens zichtbaar te maken. Ontbreekt een van deze componenten, dan is de kans dat het succes dat je als starter of doorgroeier ambieert vele malen kleiner is.

**USP**

Als ondernemer ben jij de onderscheidende factor, een goede voorbereiding op het presenteren van jezelf is daarom een must! Want wist je dat 70% van je presentatie jij zelf bent en maar 30% je product of dienst?

Bij het pitchen voor een financiering is dit niet anders. De bank of investeerder is zeker geïnteresseerd in het rendement, de slagingskans en ook hoe jij de risico’s inschat. Maar het zit ‘m voor een groot deel in de persoon achter de onderneming – de ondernemer die vanuit passie kan spreken en kan laten zien dat hij of zij krachtig genoeg is de onderneming in de toekomst te laten slagen.

**Pitchen**

Pitchen is kort en kernachtig kunnen verwoorden wat de waarde van jouw product of dienst is. Waarom kort? Omdat de spanningsboog van jouw luisteraar zeer beperkt is. Ook heeft deze persoon eerst iets van je nodig om het jou überhaupt te gunnen je verhaal te mogen doen.
Hoe je deze gunfactor kunt vergroten en de pitch inhoudelijk zo inricht dat men iets wil gaan doen met jouw informatie, dat bespreken we tijdens het Pitch-inloopspreekuur. Aan de orde komt o.a. overtuigen en beïnvloeden, de structuur van de pitch en non- en verbale communicatie.

****Spreekuur****

Tijdens het spreekuur (45 minuten) zul je je bewust worden van mogelijke valkuilen maar zeker ook van je kwaliteiten en van de kracht van het beïnvloeden. Na deze kennismaking is het je duidelijk dat de pitch in de praktijk iets is waaraan je veel aandacht moet besteden en waarbij je niet over een nacht ijs kan gaan. Gun jezelf vrijblijvend een moment om stil te staan bij je pitch-kwaliteiten en te zien of je plan daadwerkelijk kans van slagen heeft!

**Actie**

Het Pitch-inloopspreekuur is periodiek op vrijdag van 10-12.30 uur bij 15KM in Leiden (Stationsweg 41, 50 meter van CS). Meld je aan via in**@pi******.nl.

Meer weten over Roeselien Wekker? Check [dit](http://http://www.internationaalambitieus.com/blog/post/pitchen-met-roeselien-wekker
) artikel!