• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom moet jij jong gaan ondernemen?

WAAROM MOET JIJ JONG BEGINNEN MET ONDERNEMEN?!

Maar stel je voor dat ik geen geld ga verdienen of misschien ga ik wel failliet en raak ik in de schulden, kan je denken. Ik ga het niet al te rooskleurig schetsen, maar dat zou inderdaad eventueel kunnen.

Toen ik in 2010 op 19 jarige leeftijd mijn bedrijf Segourway begon moest ik geld bij mijn moeder lenen, de hele zomer 40-50 uur per week werken en vervolgens had ik al mijn geld in mijn bedrijf geïnvesteerd, dus had ik geen cent te makken.

Geen geld en een afgestudeerde MBO student klinkt niet echt aantrekkelijk, maar wat ik wel had was… Honger!

Nee, eten was er voldoende, maar ik was hongerig om te leren, nieuwe klanten te werven, omzet te genereren en uiteindelijk the key to succes ontdekken.

Maar na alles wat ik heb meegemaakt waarom zou ik jou aanraden om ook op jonge leeftijd te ondernemen?

1. Ik gun het jou!

Dit is een uitspraak die ik vaker heb gehoord op een netwerkbijeenkomst. Gevestigde ondernemers genieten er vaak van als ze een gretige ambitieuze jonge ondernemer voorbij zien komen. Als je geluk hebt vind je zelfs een mentor die jou wilt begeleiden bij de eerste hobbels van het ondernemerschap. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook veel ondernemerscompetities voor jonge ondernemers en maak je kans op veel media aandacht.

2. Vrijheid, Vrijheid, Vrijheid

Ik heb het dan niet over de vrijheid van het ondernemerschap, want dat is mooi meegenomen. Ik heb het dan meer over de vrijheid in je privéleven. Je hebt nog niet veel meegemaakt, dus je laat je minder leiden door ervaringen, maar meer door je visie. Wellicht heb je ook nog geen kinderen, eigen woning en andere hoge lasten, dus kan jij je winst sparen of herinvesteren.

3. Geld, Money, Doekoe, Mula, Dinero!

Het maakt niet uit welke naam jij het wilt geven, but you got to love it! Het ondernemerschap kent geen minumloon, dus stel een doel vast wat je wilt gaan verdienen en maak daar vervolgens een plan voor.  De enige die een beperking kan leggen op je loon ben jij en jij alleen!

Ben je nog steeds niet gemotiveerd? Lees dan dit artikel over de 100 jongste miljonairs in Nederland!