• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom NU starten met je eigen bedrijf?

**Tijdens de financiële crisis van 2008 hebben we zowel grote als kleine bedrijven gezien, die al dan niet noodgedwongen hebben bezuinigd. De mensen die hier ‘slachtoffer’ van zijn geworden willen controle over hun financieel lot. De mogelijkheden van vandaag de dag hebben het landschap van arbeid veranderd en er zelfs een nieuwe levensstijl omheen gecreëerd. Flexplekken, projectovereenkomsten en ga zo maar door. Vroeger waren werknemers emotioneel verbonden met het merk van hun werkgever, maar deze lijken te zijn afgevoerd. Tegelijkertijd kijkt de nieuwe generatie van ondernemers vooral naar mogelijkheden om hun eigen merk te creëren. Dit geldt zowel voor ZZP-ers als voor start-ups die een hele industrie ontwrichten. 1 ding is duidelijk: of het nu om een start-up als Uber gaat of een nieuwe stomerij in de straat; de kleine -en middelgrote bedrijven vormen de motor van de nationale economie.**

**Hier zijn een paar redenen waarom NU het moment is om te starten met je eigen bedrijf.**

**Technologie zorgt voor een gelijkwaardig speelveld**

Als gevolg van goedkopere en betere technologie is er een stijging van het aantal bedrijven binnen het kleinbedrijf. De toetredingsdrempel is verlaagd,er zijn snellere distributiekanalen en de overheadkosten zijn verlaagd. Het maakt niet uit waar ter wereld je jouw business opstart. De opkomst van de ‘deeleconomie’, de groei van het gebruik van smartphones en de bijbehorende app-explosie hebben ertoe geleid dat de bedrijfskosten zijn verlaagd. Er is een stijging van het aantal ZZP-ers en de verwachting is dat dit zal groeien.

**Kansen door crowdfunding**

Voorheen was het moeilijk om een lening te krijgen van een bank of investeerder, maar door de komst van Crowdfunding hebben met name ondernemers in het MKB-circuit het makkelijker om aan krediet te komen. Door de opkomst van crowdfunding zijn geldverstrekkers als banken genoodzaakt om hun dienstverlening aan te passen.

**De economie herstelt zich**

Langzaam maar zeker komt de wereldeconomie uit het slop. Al moeten we nog even afwachten wat de daling van de economische groei van China zal gaan brengen. Een groeiende economie betekent voor nieuwe bedrijven dat er minder concurrentie is en een beter financieel klimaat. Ondernemers kunnen om de juiste redenen een bedrijf opstarten, namelijk omdat zee en droom willen vervullen. Dat is weer eens wat anders dan als ondernemer starten omdat je werkloos bent geraakt.

Succes!