• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom ook onbekende sprekers een podium moeten krijgen?

Op 19 mei 2016 organiseer ik het evenement  ‘Ondernemers met een bijzonder verhaal’. In dit artikel deel ik mijn motivatie om dit evenement  te organiseren.

Waarom?
Omdat er naast veel belangstelling ook best wel wat vragen over het evenement zijn. Mooi, want die vragen betekenen voor mij: interesse, feedback, interactie. Er gebeurt iets. Daar hou ik van. En wie vraagt, krijgt antwoord.

Eén van deze vragen is: waarom een evenement  met onbekende sprekers?
Het antwoord is simpel: omdat onbekende sprekers óók een verhaal en een boodschap hebben. Omdat onbekende sprekers óók een podium verdienen. En omdat ik uit eigen ervaring weet hoe graag ik wilde spreken, maar geen podium kreeg omdat ik geen bekende spreker ben. Terwijl ik weet dat ik een krachtige boodschap heb waarmee ik anderen kan inspireren.

Ook bekende sprekers zijn ooit onbekend begonnen
Zou het hebben van 6 inspirerende (geen top-10-meest-geboekte) sprekers een drempel kunnen zijn om naar het evenement te gaan? Die vraag kan ik niet voor je beantwoorden, maar laten we niet vergeten dat bekende sprekers ooit ook onbekend begonnen zijn. Die bekende spreker word je niet in 1 klap. Als spreker moet je een kans én een podium krijgen om je verhaal te doen. Of je creëert die kans en dat podium zelf. Dat is precies wat ik doe op 19 mei a.s!

Podium voor nieuwe sprekers
Vorig jaar was ik op een evenement waar ik dacht: dit is mijn kans. Hier krijg ik de gelegenheid om mijn verhaal te vertellen. Ik raapte al mijn moed bij elkaar en stapte erop af. Helaas, ik kreeg nul op het rekest. Een teleurstelling, waarvoor ik nu dankbaar ben, want dit was precies de zet die ik nodig had. Op dat moment besloot ik niet langer te wachten maar een podium voor onbekende, of beter gezegd: nieuwe sprekers te creëren.

Dus: waarom geen bekende sprekers? Daarom dus.

Bijzondere verhalen die inspireren
Ik geloof in de kracht van verhalen. Dat iedereen een uniek verhaal heeft. En dat al die prachtige inspirerende verhalen een podium verdienen. Met mijn persoonlijke verhaal wil ik anderen inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar ondernemers en professionals die een bijzonder verhaal en een krachtige boodschap hebben over hun ervaringen op weg naar het ondernemerschap. En die dat nu ‘on stage’ willen delen. Sommigen doen dit voor het eerst, anderen spreken vaker voor een groter publiek.

Samen werken we aan hun podiummoment, verhaal en spreekvaardigheid zodat ze in hun kwetsbaarheid én kracht hun verhaal kunnen vertellen. We gaan op zoek naar hun persoonlijke spreekstijl zodat ze kunnen spreken op een manier die bij ze past. Wat een voorrecht om dit met deze top-zakenvrouwen te kunnen doen!

Jouw podium-moment
Ben je nieuwsgierig geworden naar de sprekers en hun verhaal? Bekijk dan alvast een korte introductie en meer redenen om naar het evenement te komen.

En denk jij nu: ik wil ook graag aan de slag met mijn persoonlijke verhaal of presentatie? Op een podium of ‘gewoon’ face to face tijdens bijeenkomsten of in je werk. Kom dan naar dit unieke evenement en ervaar de kracht van de verhalen. En wie weet geef jij je daarna op als ‘nieuwe spreker’ voor het volgende evenement in oktober.

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op mijn website.