• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom Speaker’s Night stopt

 

 

 

Na 2 jaar, 3 seizoenen, 60 sprekers, 7 presentatoren, 9 muzikale optredens 2 comedians, 2 crowdmanagers en 1 dancecrew is het doek voor Speaker’s Night gevallen. Een concept dat door velen een warm hart wordt toegedragen en waar vele bezoekers magische avonden hebben beleefd. De talentontwikkeling en groei van de mensen aan wie het podium werd geboden droeg bij aan een persoonlijke connectie met het publiek. Waarom stopt het dan toch?

Het is halverwege 2015 als ik mijn idee voor het organiseren van een sprekersevenement voorleg aan mijn groepsgenoten van de mastermindgroep. Na wat lichte weerstand en passiviteit zet ik toch door en realiseer een deal met Stichting De Schoor voor 3 try-outs in het plaatselijke buurtcentrum. Al gauw realiseer ik me dat ik op zoek moet naar een meer aansprekende omgeving om bezoekers te kunnen trekken. Ik leg contact met De Nieuwe Bibliotheek Almere en sluit ook daar een deal.

1e stappen
De Nieuwe Bibliotheek beschikt over een uniek theater met de nodige faciliteiten om mooie avonden te produceren. De missie om sprekers de vlieguren te bieden in hun ontwikkeling spreekt de evenementcoördinator aan en we gaan een samenwerking aan. Het rauwe, intieme en persoonlijke karakter van het concept werkt aanstekelijk en spreekt steeds meer mensen aan en de zaal wordt per editie voller en voller. Er worden nog twee edities georganiseerd en het concept wordt groter.

Groeipijnen
Door de groei word ik gedwongen om als organisator groter te denken en meer showelementen toe te voegen. De optredens van de sprekers worden afgewisseld met entertainment en deze formule maakt veel los bij het publiek. Er komen partners bij die willen samenwerken, waardoor er in het 2e seizoen een gigantisch aantal edities worden geproduceerd. Dit betekent op organisatorisch vlak dat er topsport wordt bedreven. Elke maand opnieuw…

Laatste seizoen
Door de drukte merk ik dat ik als organisator steeds meer als operator fungeer en steeds minder tijd heb voor het ondernemen en innoveren. Naast Speaker’s Night heb ik nu ook als spreker steeds vaker boekingen en gaat het ook goed met de handelsmissies. Het moet allemaal tussendoor en ik krijg steeds minder tijd om goed door te pakken en te vernieuwen. De chronische vermoeidheid begint zijn tol te eisen en het lichaam begint signalen af te geven. IJsberg in zicht…

Tijdloos
Niets duurt voor eeuwig en de cijfers laten een terugval zien. Het bezoekersaantal loopt terug en ook bij mezelf merk ik dat het steeds moeilijker gaat om me telkens op te laden. Het lijkt erop dat de laatste rond zich aandient en ik besluit om die laatste ronde groots vorm te geven. Het grote theater in Almere dient zich aan. Kunstlinie Almere Flevoland, ook wel bekend als de schouwburg van Almere, geeft mij de gelegenheid om een allerlaatste Speaker’s Night te organiseren: The Best Of!

Grand finale!
14 juni was die editie en wat hebben we een mooie avond beleefd. Het was een emotionele avond en passende afsluiting van een uniek concept dat vanuit het niets werd opgebouwd. Nu is het voor mij tijd om tot rust te komen en terug te gaan naar de kern: mensen helpen het beste uit zichzelf te halen en hun talenten te ontwikkelen. Van daar uit zal er ongetwijfeld iets nieuws komen. Speaker’s Night in deze vorm is voor nu klaar, maar afscheid nemen doe ik niet… I’ll be back!