• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom zakendoen met Curaçao?

Jaarlijks gaan er rond de 130.000 Nederlandse toeristen naar het zonnige eiland Curaçao dat onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden. Als je als toerist het eiland rondrijdt zal je al snel veel zakelijke mogelijkheden zien. Ondanks dat er op Curaçao Nederlands wordt gesproken, verschilt het hemelsbreed van Nederland. Waarom kan het dan toch interessant zijn om je kansen te ontdekken?

 

Toerisme
Als je Curaçao als toerist bezoekt zal je meteen de warmte en gastvrijheid ervaren. Deze ervaring is jaarlijks weggelegd voor meer dan 1 miljoen toeristen onderverdeeld in cruise -en langverblijvende toeristen. Hierbij weten vooral de Nederlandse toeristen Curaçao te vinden, met name door de bereikbaarheid en de lagere prijs buiten het hoogseizoen, maar ook door de gemiddeld 12 vluchten per week van luchtvaartmaatschappijen KLM en TUI.

 

De Turks-Nederlandse ondernemer Atilay Uslu, van de bekende reisorganisatie Corendon, zal volgend jaar fors investeren in verdere uitbreiding van een resort. De bedoeling is dat er 100 extra kamers worden bijgebouwd wat op een totaal van 300 zal uitkomen. Jaarlijks brengt Corendon 25.000 Nederlandse toeristen naar Curaçao en dat doen zij al sinds 2014. Voor ondernemers die een goed plan hebben en dit weten om te zetten naar de behoeften van de toeristen die Curaçao bezoeken, kan dit een zeer interessante sector zijn om zaken in te doen.

Wereldspeler van formaat

Als grote bedrijven ervoor kiezen om te investeren in een land spreekt dat vertrouwen uit, maar het kan ook het midden -en kleinbedrijf(MKB) ten goede komen. Damen Shipyard is een Nederlands bedrijf dat als wereldspeler wordt gezien op het gebied van scheepsreparatie. Vanwege de gunstige locatie van Curaçao, met de zeeroute naar het Panamakanaal, is Damen Shipyard bezig met het uitbreiden en verdubbelen van de activiteiten. Gunstig voor toeleveranciers, maar ook voor de horeca, die hier direct van zullen profiteren. Het creërt natuurlijk ook nieuwe banen.

De keerzijde
Natuurlijk zijn er ook uitdagingen tijdens het zakendoen met Curaçao. Je hebt te maken met een andere zakencultuur, waarbij het opbouwen van zakelijke relaties zeer belangrijk is. De markt is vele malen kleiner dan Nederland. Daarnaast is het Nederlands niet de enige taal. De gemiddelde Curaçaöenaar spreekt ook Papiaments, Engels en Spaans. Het verdiepen in de cultuur is daarom zeer belangrijk. Daarmee bespaar je als ondernemer veel geld en tijd.

 

Masterclass zakendoen met Curaçao

Dat is één van de redenen dat wij periodiek de masterclass 'zakendoen met Curaçao' organiseren. In drie uur ontvang je informatie over de marktkenmerken, economische ontwikkeling, nieuwe projecten en de cultuur van zakendoen. Belastingadviseur Erwin Simons neemt het gedeelte van belastingvoordelen voor zijn rekening. Veel ondernemers weten niet welke interessante fiscale voordelen Curaçao biedt, wat juist interessant kan zijn om de Latijns-Amerikaanse markt te bedienen. Deze markt geldt met haar meer dan 400 miljoen inwoners als veelbelovende opkomende markt met landen als Colombia, Panama en Costa Rica. Naast de informatie die je krijgt over zakendoen met Curacao, kom je ook nog eens in contact met gelijkgestemden. Tevens bieden we ondernemers de mogelijkheid om in 2019 met ons mee te reizen naar Curaçao, zodat de kans om een bedrijf op te zetten of zaken te doen vanuit Nederland wordt vergroot.

Wil je meer informatie ontvangen over de masterclass? Klik dan op onderstaande flyer.