• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Wanneer je klaar bent voor de volgende stap

De dag na het 1-jarig bestaan van Speaker's Night moest ik bijkomen van alle hectiek rondom de organisatie. Het was een topavond en zonder twijfel de meest succesvolle editie van het jaar. De sprekers waren zinderend, de crowdmanager waanzinnig, de band geweldig en het publiek was ongelooflijk! Ik deed de jaarafsluiting en ondanks ik daar lovende reacties op kreeg, beleefde ik het zelf heel anders. Welk gevoel ging er door me heen?

 

Speaker's Night begon als een idee vanuit een ambitie om me te ontwikkelen tot professioneel spreker. Bij de jaarafsluiting had ik dat doel al behaald en was ik daarnaast ook gegroeid in mijn rol als organisator. Ik merkte op dat ik me hierdoor niet helemaal kon inleven in het verhaal dat ik aan het vertellen was. De dag na Speaker's Night ging ik bij mezelf te rade en constateerde ik dat ik meer voldoening haalde uit andere zaken dan het zelf spreken.

 

Doorbraak

Dat vond ik raar. Ik wist dat ik halverwege mijn doel had behaald om Speaker's Academy te komen en dat Speaker's Night een succes was… Maar ik wist niet dat de dankbaarheid van de bezoekers en de sprekers mij meer voldoening zou geven dan het realiseren van mijn eigen ambitie. Dat ik gezien word als degene die iets heeft neergezet waar anderen mee vooruit komen en waar mensen worden geholpen om het beste uit zichzelf te halen. Een doorbraak…

 

Groei & Bijdragen

Als ik zie hoe mensen gegroeid zijn door Speaker's Night… Naast mensen met talent voor spreken, die vlieguren willen maken, bood ik ook ander talent die mogelijkheid. Crowdmanager Rowan die meters wilde maken in haar ambitie als musicalster, maar ook anderen zoals de presentatoren Monique en Tineke, de sprekers, muzikanten, comedians en de leden van het Speaker's Night team in hun rollen als coördinator, stagemanager en eventpromoter. Door bij te dragen aan die groei, heb ik een verbondenheid op een ander niveau leren kennen.

 

Nieuwe stap

Door dit alles ben ik tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor de volgende stap. Het is tijd voor nieuwe doelen met Speaker's Night en ook tijd voor nieuwe persoonlijke doelen. Dat betekent dat ik de rollen van spreker en organisator moet gaan scheiden en niet meer zelf op het podium zal staan, uitzonderingen daargelaten. Het is tijd dat ik als professioneel spreker nieuwe projecten ga oppakken en Speaker's Night aan anderen overlaat die het als springplank willen gebruiken.

 

Organisatie

Uiteraard zal ik Speaker's Night als organisator niet aan anderen overlaten. Het is mijn doel om het platform groter te maken en breder aan te bieden. Alle ontwikkelingen zijn te volgen op de Facebookpagina en op mijn eigen website die in januari wordt opgeleverd. Langs deze weg wil ik een ieder danken uit de grond van mijn hart voor hun inspanningen. De bezoekers, de samenwerkingspartners en natuurlijk… het Speaker's Night team!

 

Op naar 2017!