• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Wat betekent succes voor jou ?

2 Stappen vooruit 3 achteruit maar alsnog succes hebben. 
Misschien al bij het lezen van mijn eerste zin zullen jullie al denken. 

Achteruit gaan in het leven en alsnog succes hebben?
Hmm daar moet ik even recht voor gaan zitten,
Heb je echt succes in het leven als je werkzaam bent op een hoge positie.
Of heb je al succes als je tevreden bent met jezelf ook al zou jij de secretaresse zijn.
 

Als jij de wereld al kan laten zien wie jij bent en waar je voor staat dat is al succes.
Je hoeft niet op een directeur positie te zitten om je succesvol te voelen.
Dit is slechts mijn persoonlijke mening over de definitie van succes.
Ik wil graag een ander perspectief bieden op rijkdom en succesvol zijn. 

Een perspectief dat niet alleen gerelateerd is aan geld. Geld is voor mij een middel, niet het doel.

"Het doel is tevreden zijn met jezelf en met de mensen die je om je heen hebt"
 

Ik heb diverse fases in mijn leven meegemaakt van kerngezond naar heel ziek zijn, en vanuit daar weer medische wegen bewandeld om te komen op de plek waar ik nu ben. Al die fases in mijn leven heb ik succes geboekt al die fases waren voor mij overwinningen ik voelde me net Rocky bij wijze van.  Dat heeft gezorgd dat ik anders naar het woord succes keek en het gevoel wat ik erbij kreeg.  Je zou denken deze wijze woorden gebruik ik alleen bij volwassenen.  Dit zijn de woorden die ik ook dagelijks meegeef aan mijn kinderen.

 
Een dochter die soms heel zenuwachtig is voor een toets, voor de toets geef ik haar deze woorden mee:
 

 “Je gaat ervoor en je probeert het dat is al een succesvolle overwinning”
 

Dit motiveert haar en uiteindelijk komt ze met een glimlach thuis  van mam ik heb een voldoende het is mij gelukt! Met mijn zoon hetzelfde  die soms voor keuzes staat op zijn 12 jarige leeftijd of hij zal overstappen van voetbalclub of niet en waar ligt zijn hart als het gaat om zijn lust en leven en dat is  voetballen. Zijn succes zit in dat hij zich jaren heeft moeten bewijzen dat hij een goeie voetballer is en dat is al succes en een overwinning.   We gaan  soms te snel gaan om even stil te blijven staan bij onze overwinningen, het kunnen de kleine dingen al zijn.  Soms zie je het als vanzelfsprekend, maar we boeken dagelijks succes. Wat maakt dit leven voor jou de moeite waard en wat wil jij bereiken.  Succes is doen wat bij je past en jouw gelukkig maakt

Each morning when I open my eyes I say to myself: I, not events, have the power to make me happy or unhappy today.
I can choose which it shall be.

Yesterday is dead, tomorrow hasn't arrived yet.
I have just one day, today, and I'm going to be happy in it.

– Groucho Marx