• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Wat is jouw droom waard?

Als je mensen in je kring vraagt of ze dromen en ambities hebben, zullen de meeste meestal met ‘ja’ antwoorden. Maar als je erachter wil komen wie de echte dromers zijn, moet je gewoon even in hun agenda’s kijken.

 

Dromers zullen zichzelf kenbaar maken in hun overheersende activiteiten. Mensen die echt iets willen bereiken, zijn er continu mee bezig. Zij plannen hun agenda om hun droom heen terwijl anderen hun zogenaamde droom in de resterende gaatjes inplannen. Als je het wil maken in dromenland, kun je je deze houding niet veroorloven. Dromenland is zoet, zacht en sappig aan de binnenkant maar heel hard aan de buitenkant. Om binnen te komen, zal je hard moeten duwen en slaan om die muur neer te halen. Je hebt grote toewijding nodig om je droom te realiseren.

 

Onthoud dat alle kostbare dingen een kostbaar prijskaartje hebben. Als dat namelijk niet het geval was, dan zou het niet kostbaar zijn.

 

Op maat gemaakt

Wat veel mensen niet begrijpen, is dat je zelf bepaalt hoeveel je droom waard is. Het belangrijkste is wat het waard is voor jou. Een exclusief, op maat gemaakt, kleedstuk van een ontwerper is niet alleen duur vanwege de gebruikte stoffen, de prijs wordt grotendeels bepaald door de inzet van creativiteit en inspanning gedurende het productieproces. Daar bovenop komt nog de waardering/naam van de ontwerper. Afhankelijk van de status van de ontwerper kan het eindproduct wel tien, twintig of zelfs meerdere keren in waarde stijgen in vergelijking met de waarde van het gebruikte materiaal. Zo kan een ontwerper aan materiaal bijvoorbeeld duizend euro kwijt zijn en het eindproduct verkopen voor tienduizend euro.

 

De waarde zit niet enkel in het materiaal maar in wat het representeert. Ook jouw waarde is niet te berekenen met waar je vandaan komt, welke kleur je hebt of welke diploma’s je bezit, maar in wat je representeert. Het verhaal dat je vertelt. De ervaringen die je met je meedraagt. Wat je hebt gedaan met waar je vandaan komt en alles wat je hebt meegemaakt. Je snapt het wel.

 

Waardevolle dingen geef je moeilijker op

Twee mensen met dezelfde diploma’s kunnen voor een bedrijf verschillende waardes hebben. Iemand zonder formele opleiding kan in een gegeven situatie van meer waarde zijn dan iemand met een formele opleiding. De wereld vraagt namelijk niet naar wat we hebben maar wat we doen met wat we hebben. Wat je in de vorm van inspanning, toewijding of risico’s in je droom stopt, verhoogt de waarde van je droom. Wat je in de vorm van kennis, ervaring en dergelijke in je leven stopt, verhoogt je potentiële zelfwaarde in het leven. Toch doen veel mensen er weinig aan om in zelfwaarde toe te nemen.

 

Als je niet in jezelf investeert, kun je niet in je droom investeren. Des te meer inspanning je in het bereiken van je droom levert, des te meer je droom in waarde stijgt. Een droom die veel waard is, geven we niet zomaar op. Als je weinig in je droom investeert, zal je droom ook weinig waard zijn en geef je het veel sneller op.

 

Doe wat je moet doen

Dromers plannen hun activiteiten om hun droom heen. Als je bijvoorbeeld droomt van een zangcarrière, is het logisch dat er op je agenda zanglessen en audities staan. Als je ervan droomt om een eigen zaak te openen, is het vanzelfsprekend dat er informatiedagen of netwerkevenementen op je agenda staan. Als je ervan droomt om voetballer te worden, is het logisch dat er heel wat trainingen in je agenda staan. Als er in je agenda van maandag tot zondag achtereenvolgend activiteiten staan zoals; uit met vrienden, bioscoop, paintballen, buurtfeest, chillen en dergelijke, dan is het te betwijfelen of je wel echt serieus bent met je droom.

 

Dromers doen wat gedaan moet worden voordat zij zich storten op ander vermaak. Het vergt discipline om je droom te bereiken. Oefen dag en nacht, schrijf je in voor de audities, bezoek de nodige seminars en workshops, volg die opleiding, mis de klassen niet, koop en lees de nodige boeken, beluister de opnames, ga naar de trainingen, doe al het nodige om naar je droom toe te groeien. Neem niets voor vanzelfsprekend, presenteer altijd je beste zelf en streef steeds naar uitmuntendheid. De wereld wacht om jouw diamant te kunnen bewonderen.