• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Wat kunt u verwachten van een handelsmissie naar Curaçao?

Heeft u op dit moment een eigen bedrijf, bent u werkzaam bij een bedrijf dat internationaal wilt uitbreiden of heeft u plannen om te emigreren naar Curaçao? Vaak ontbreekt het dan aan concrete praktische kennis om de juiste stappen te volgen, maar met name aan een goed netwerk.

Een handelsmissie kan dan een perfecte mogelijkheid zijn om dit te bereiken.

Handelsmissie
Een handelsmissie is een georganiseerde groepsreis waarbij u zich kunt oriënteren, maar met name het behalen van uw doel belangrijk is. Dat kan bijvoorbeeld zijn: het vestigen van een nieuwe locatie, outsourcen van diensten, exporteren, een samenwerkingspartner vinden of emigreren. Wat gaat u dan meemaken tijdens zo’n handelsmissieprogramma, vraagt u zich wellicht af?

Dag 1
Dit is de dag van de kickoff. Hierbij komen alle deelnemers uit de verschillende landen samen voor een informele kennismaking. De afgelopen zes handelsmissies naar Curaçao hebben we deelnemers mogen verwelkomen uit: Bonaire, België, Nederland, Suriname en Curaçao zelf.

De kracht van de handelsmissie zit in de groep en wij hebben mogen ervaren dat daar ook heel veel handel en samenwerkingen uit ontstaan. Maar doordat we ook drie dagen intensief met elkaar doorbrengen maak je ook meteen (internationale) vrienden voor het leven!

(Kick off handelsmissie in het Renaissance Hotel)

Voor de aankomende editie hebben we ook gekozen om deel te nemen aan de KLM Curaçao Marathon voor de fanatiekelingen die Curaçao al hardlopend willen ontdekken en willen deelnemen aan één van de grootste internationale evenementen van het eiland. Sporten, zakendoen en plezier hebben! Dat staat centraal tijdens de handelsmissie maar zeker ook voor Curaçao!

Dag 2
In de ochtend beginnen we met een tour door de lokale buurten van de binnenstad. Om ergens te wonen of zaken te doen, is het belangrijk om de geschiedenis te kennen, maar met name de cultuur op te snuiven. Het mooie aan deze tour is dat we met de locals in contact komen en als we geluk hebben krijgen we zelfs een klein privé optreden van een gepensioneerde Curaçaose zanger.

(Streetart wordt steeds populairder in de binnenstad)

De tour eindigt in het zakelijk district van Scharloo bij de Vertegenwoordiging van Nederland in Curaçao. In dit prachtige gebouw met rijke geschiedenis nodigen wij een aantal topsprekers uit die presentaties zullen verzorgen over enkele belangrijke topics. Denk hierbij aan: het starten van een onderneming, het belastingstelsel en fiscale voordelen, financiering van uw bedrijfsplan en natuurlijk hoe je op een succesvolle manier het mogelijk maakt om te wonen, werken en ondernemen op Curaçao.

Na de heerlijke lunch, en fotomoment op het bordes, is het weer tijd om met de bus te vertrekken naar het ontmoetingspunt.

(Delegatie eerste handelsmissie Curaçao oktober 2016)

Aan het begin van de avond ontmoeten we elkaar weer bij het ontmoetingspunt en rijden we met de bus naar een bedrijf van een ondernemer waar wij een bedrijfsbezoek zullen afleggen. Het mooie hieraan is dat wij de ondernemer de gelegenheid geven om zijn successen met onze groep te delen, maar dat we ook onder het genot van hapjes en drankjes kunnen netwerken met bijvoorbeeld een minister, CEO’s, topmanagers en ondernemers die wij speciaal uitnodigen voor dit bedrijfsbezoek.

Een perfect moment dus om in contact te komen met eindbeslissers!

(Bezoek aan bedrijf Strapitec dat na de handelsmissie een vestiging is gestart)

Dag 3
Dit is de dag waarbij de meeste mensen beseffen dat het programma super snel voorbij gaat, maar er nog een lijvig programma voor de boeg staat.

In de middag bezoeken wij vaak het ministerie van Economische Ontwikkeling. Naast dat het gebouw prachtig is, is met name de informatie zeer waardevol. Tijdens de presentaties krijgt u meer informatie over het vergunningensysteem, de ontwikkeling van de economie, investeringsmogelijkheiden en –gebieden en hoe u kunt bijdragen aan dit geheel. Want dat is het mooie van Curaçao, het eiland staat open voor invloeden en creatieve ideeën van buitenaf. 

Daarnaast nodigt het ministerie ook bedrijven uit die matchen bij uw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld de general manager zijn van een hotel dat op zoek is naar bepaalde producten of diensten uit het buitenland die u kunt leveren.

(Op bezoek bij het ministerie van Economische Ontwikkeling)

Na alle benodigde informatie gaan wij meteen door naar een prachtige locatie voor het netwerkevenement dat wij organiseren om u in contact te brengen met het bedrijfsleven en de kleine tot middelgrote bedrijven op het eiland. Hierbij geven wij u als deelnemer de mogelijkheid om zichzelf te presenteren door middel van een pitch om vervolgens via speednetwerken met zoveel mogelijk interessante personen in contact te komen.

Gemiddeld zijn er tussen de 75 tot 100 personen aanwezig en ons doel is om u die avond met tenminste 15 tot 25 voor u relevante personen in contact te laten komen. Daarnaast nodigen wij tijdens het handelsmissieprogramma de media uit zodat u uw product of dienst via de nationale televisie of radio kunt promoten.

(Netwerkborrel bij zonsondergang)

Na al dat netwerken moet er natuurlijk ook gedineerd worden. Dit doen wij als eerste afsluiting om vervolgens de officiële afsluiting mee te maken.

(Interview op de nationale televisie)

Officiële afsluiting
Over de officiële afsluiting vertellen we meestal niet heel veel en er zijn ook niet zoveel foto’s of beelden van. Is het dan zo mysterieus, vraagt u zich wellicht af? Nee, zeker niet. Maar bepaalde tradities kan je natuurlijk alleen maar delen met de personen die met ons mee reizen naar Curaçao. Wij kunnen alleen beloven dat het de avond van uw leven wordt en op een Caribische manier u vrienden voor het leven maakt!

Bent u na dit verhaal geïnspireerd geraakt om ook deel te nemen aan de handelsmissie en om in november met ons mee te reizen naar Curaçao?

 

Wat is er na de afgelopen 6 handelsmissies naar Curçao bereikt :
– Meer dan 100 personen uit 5 verschillende landen hebben deelgenomen 
-10 personen zijn een bedrijf gestart
– 3 personen zijn geëmigreerd
– Meer dan 40% heeft meer omzet of een zakenpartner na de handelsmissie
– Meer dan 600 lokale personen verwelkomt tijdens onze netwerkevenementen

Interesse? Klik dan op de flyer!