• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Wat te doen bij stagnatie

To do list afgewerkt, contacten gelegd en onderhouden, zelfs nog een extra blog geschreven… Maar nu? Wat te doen? Het gebeurt me niet vaak dat ik het even niet meer weet, want meestal schiet me altijd wel weer iets te binnen waarmee ik mezelf nuttig kan maken voor mijn onderneming. Maar soms gebeurt er niets. Wat doe ik dan?

 

Ondanks dat mijn mind eigenlijk vindt dat er toch actie ondernomen moet worden, doe ik gewoonweg helemaal niets. Het kost even moeite om mezelf ertoe aan te zetten om daadwerkelijk achter mijn laptop vandaan te stappen, mijn telefoon weg te leggen en weer terug te komen in de niet-virtuele wereld. Om even diep adem te halen en de omgeving in me op te nemen en daarbij mezelf te laten opnemen in de omgeving.

 

Intuïtie

Misschien vraag je je af: 'waarom bedenkt ze dan niet iets om te doen, er is toch altijd wel iets te verzinnen?!' Dat is in ieder geval wel de vraag die bij mij altijd als eerste omhoog komt. Maar dan herinner ik mezelf aan wat ik heb afgesproken met mezelf: ik ga niets forceren. Mijn onderneming heet niet voor niets FemmeChantal, intuitive expression & guidance.

 

Alles wat ik doe, dient te gebeuren vanuit intuïtie, anders verloochen ik mezelf, mijn bedrijf en vice versa. Want de energie die ik in het bedrijf stop, is hetgeen wat ik eruit krijg. Dus des te positiever, des te beter. En des te meer het komt vanuit een flow van inspiratie, des te fijner het is. Niet alleen voor mij, ook voor degenen waarmee ik me in interactie bevind.

 

Voorbeelden

Dus ja, wat doe ik dan wél als ik stagneer? In ieder geval iets wat me een goed gevoel geeft, zodat ik mezelf uit de stagnatie beweeg, letterlijk en figuurlijk. Om dat te bereiken, zijn er zoveel opties; ik plaats hieronder een aantal voorbeelden, wellicht dat je er iets aan hebt. Inspiratie zit namelijk in de meest verrassende hoekjes…

 

* yoga, meditatie, bidden, iets in die trant
* dansen en/of heel hard meezingen op je favoriete muziek
* koken of bakken; iets smakelijks creëren kan ontzettend veel vreugde brengen
* mindful schoonmaken en daar dan ook echt je tijd voor nemen, zodat het zowel tijdens als achteraf een gevoel van voldoening geeft
* in je loungestoel of misschien wel je hangmat een goed boek lezen, het liefst eentje die je mind voedt met waardevolle boodschappen
* de natuur in gaan, of op zijn minst gewoon even naar buiten. Het beste is om dat zonder telefoon te doen, zodat je geheel aanwezig bent voor het oppikken van signalen die kunnen dienen voor inspiratie.

 

Ik ben benieuwd naar ervaringen, voel je vrij om ze met me te delen door me een bericht te sturen!