• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Wat Tony Robbins mij leerde over ‘de kracht van positief denken’

Vorige week was ik in London om het seminar ‘Unleash The Power Within’ van Tony Robbins bij te wonen. Tony staat bekend als de nummer 1 coach en motivatiespreker ter wereld. Al ruim veertig jaar staat hij absoluut aan de top en coacht hij mensen zoals Oprah Winfrey, Serena Williams, oud-president Bill Clinton en de ‘Wolverine’acteur Hugh Jackman. De drijvende kracht achter het behalen van succes voor op de langere termijn zit in de kracht van positief denken. Hoe uit zich dat?

Het seminar van in totaal vijftig uur verdeeld over vier dagen. Dat lijkt heel pittig als je het zo leest en dat was het misschien ook wel, maar het voelde allemaal niet zo zwaar, langdurig en saai. Tony en zijn partner Joseph waren onvermoeibaar en deden moeiteloos hun werk. Op dag 3 heeft Tony zelfs een sessie van 15 uur gedaan met slechts 1 uur pauze tussendoor. Je begrijpt waarom mensen hem als coach nemen en daar een tarief van 1 miljoen dollar voor 12 sessies voor over hebben. De wachtlijst om Tony als coach om armen te nemen telt 24 maanden…

Dag 1: Zet angst om in kracht
‘Turn fear into power’ was een sessie van 12 uur. Toverwoord van de dag was ‘state’. Dit is van essentieel belang om over je angsten heen te komen. Als een van de 8000 bezoekers heb ik aan het einde van dag 1 een ‘firewalk’ gedaan. Je loopt over hete kolen van zo een 2000 Fahrenheit. Ik heb dit met succes gedaan zonder mijn voeten te verbranden, omdat Tony je de uren daarvoor leert hoe je jezelf in een staat kan krijgen.

Ik leerde dat de manier waarop ik mijn lichaam beweeg, in het Engels heet dat ‘motion’, mijn emotie beïnvloed. Als je gaat denken ‘o shit, ik die hete kolen zullen pijn doen en mijn voeten verbranden’ zal je de vuurloop niet succesvol afleggen. Tony leert je hoe je in een hartslag je staat verandert naar ‘YES! Ik kan dit, ik loop over koel mos’.
 
Dag 2: Zet je dromen om in werkelijkheid
‘Turn your dreams into reality’ was een sessie van 13,5 uur. Tijdens deze sessie werd duidelijk wat de kracht is van jezelf te conditioneren voor succes, oftewel de kracht van positief denken.  Hier is een ultieme succesformule voor, die ik in een ander artikel zal toelichten. Het komt er in het kort op neer hoe je het geloof in jezelf kan creëren aan de hand van met je brein associaties te leggen voor succes. Vervolgens kan je in 5 stappen je droom uitwerken tot realisatie.

Ik leerde dat het leven je de prijs betaalt die je aan het leven vraagt en dat je dus op intelligente wijze deze vragen moet stellen.

 

Dag 3: Jouw doorbraak in een nieuw leven
‘Break Through To Your New Life’ was de meest heftige sessie van alle dagen. Een sessie van 15 uur. Om een absolute doorbraak te kunnen maken moet je de piramide van ‘Mastery’ kennen, waarbij de fundering of basis je fysieke lichaam is. Vervolgens leer je de drie pilaren van progressie boeken en waarom het essentieel is om te leren wat je wil doen en waarom. Van daaruit verzamel je de beste tools om je heen en moet je in actie komen!

Voor de transformatie die we deze dag ondergingen nam Tony ons mee in het Dickens proces. Een uiterste effectieve tool waarbij je wordt doorboord met confrontaties vanuit je beperkende opvattingen en wat de gevolgen ervan zullen zijn jaren later als je ze niet verandert. Het proces is vernoemd naar Charles Dickens, de schrijver van het klassieke ‘A Christmas Carol’. In de transformatie ben jij Ebenezer Scrooge die drie geesten op bezoekt krijgt van verleden, heden en toekomst. Een proces van pijn, maar wel een die de  moeite waard is omdat je na afloop een ander mens bent.

Dag 4: De kracht van pure energie
‘The Power Of Pure Energy’ is een sessie van 9 uur met een duidelijke focus op een vitaal leven. De filosofie van gezondheid in 12 principes uitgelegd. Heel interessant om inzicht te krijgen in je lichaam, zodat je ook beter begrijpt wat de invloed is op je voeding en waarom er nog altijd geen diëten zijn die blijvend of voor de lange termijn werken. Dag 4 stond dus in het teken van het belangrijkste onderdeel van de piramide van ‘Mastery’: je fysieke lichaam.

Na afloop van het seminar ging ik naar huis met kennis voor een leven gevuld met succes voor de langere termijn. Een emotionele achtbaan maar wel een met een gevoel van blijdschap. Je wilt eigenlijk niet dat het ophoudt. Ik zat in zo een goede vibe met gelijkgestemden om me heen en dan zie je wat de kracht van positief denken is. 8000 man die een gezamenlijke energie produceren die zo verslavend is dat je niet wilt dat het eindigt…

Blogserie
Nu het seminar achter de rug is ga ik aan de slag met alles wat ik in die 50 uur heb geleerd. Mijn bevindingen zal ik gaan verwerken in een blogserie getiteld ‘Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht’. Binnenkort verschijnt deel 1 met daarin een korte samenvatting van hoe ik het evenement beleefd heb.

Actie!
Je uitkomst is een gevolg van je inzet. Als je ‘input’ matig is, zijn je resultaten ook matig. Ga voluit en je zal het maximale eruit halen. Hoe je dat doet is door jezelf in een maximale staat te zetten. Zo zit je hoog in je energie en laat jij je leiden door wat je wil bereiken in plaats door jezelf beperkingen op te leggen. Vier je successen zo uitbundig mogelijk zodat je jouw brein conditioneert voor succes. Bij iedere uitdaging zal je herinnerd worden aan dat gevoel van vieren, waardoor je weet hoe jij zal voelen na het aangaan van de uitdaging.

Een van de sprekers van donderdag bij Speaker’s Night was ook aanwezig bij het seminar van Tony Robbins. Monique Grant zal ongetwijfeld de verpletterende indrukken verwerken in haar verhaal. Dat belooft veel goeds…
 

Bestel nu je kaartje!