• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Welke kwaliteiten moet je als ondernemer bezitten? (deel 2)

In deel 1 van dit artikel besprak ik drie kwaliteiten die je als ondernemer naar succes kunnen helpen. Het belang van jezelf kennen en weten wat je wilt, geeft je inzicht in jouw sterkten en zwakten, maar ook duidelijkheid over jouw strategie en aanpak. Dat je op elk moment van de maand bewust dient te zijn van jouw financiële gezondheid, blijkt ook in de praktijk een waardevolle sleutel voor succes.

 

4.       Weet hoe je moet verkopen

De allergrootste uitdaging voor velen: prospects binnen halen. Hoe doe je dit? Allereerst is het erg belangrijk dat je de beoogde resultaten voor ogen houdt en duidelijk voor jezelf weet hoe je van meerwaarde kan zijn. Ikzelf doe mijn sales op specifieke momenten. Ik besluit vooraf, voordat ik een gym inloop, hoeveel klanten ik tijdens mijn eigen trainingsuur ga binnenhalen. Als ik er drie voor ogen heb, ga ik met twee naar huis. Heb ik er één voor ogen, ga ik met geen naar huis. Mijn houding en mijn effort wordt dus bepaald door mijn streefdoel!
 

Tips: Durf mensen aan te spreken en stel de juiste vragen, zo ontdek je hun behoefte. Wees nieuwsgierig en luister actief. Geef werkelijk om die persoon. Zo uit je dat je oprecht van toegevoegde waarde wilt zijn.

 

5.       Netwerk

Gesprekken aangaan met nieuwe mensen, nieuwe contacten leggen en deze onderhouden. Ik persoonlijk vind het super leuk. Zo kan ik iemands anders verhaal horen, van een ondernemer leren en gewoon lekker delen in elkaars passie. Is dit niet het leukste wat er is? Er zou zelfs een samenwerking kunnen ontstaan. Van netwerken groei je dus niet alleen als bedrijf maar ook als persoon.

Tips: Informeer jouw eigen netwerk wat je doet. Word lid van ondernemers en digitale netwerken. Heb jouw pitch altijd paraat. Het allerbelangrijkste is: Gewoon doen!

 

6.       Ken de markt

In punt 4 staat het binnenhalen van klanten centraal. In punt 5 geef ik de kracht van netwerken. Nu, in dit punt stel ik de vragen: Hoe vinden zij jou? Wat is het meest krachtige marketinginstrument?

Met de juiste marketingaanpak zorg je dat jouw bedrijf een vliegende start maakt. Met behulp van social media en Google kan je optimaal gebruik maken van het internet. Zorg daarom dat jouw website gebruikersvriendelijk is, regel jouw zoekmachineoptimalisatie en houd jouw LinkedIn profiel en Facebookpage up-to-date. Door op verschillende platforms te bloggen, maak je jezelf ook nog eens beter vindbaar.

 

Dit alles heb je natuurlijk vaker gehoord. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat mensen zaken doen met mensen? Het bedrijf dat je zo hard op de markt probeert te zetten, ben JIJ! Houd hier met jouw marketingaanpak dus goed rekening mee. Wees trots op wat je doet, laat jouw gezicht zien en presenteer jezelf zoals JIJ bent. De vraag is dus eigenlijk niet wat, maar WIE is het meest krachtige marketinginstrument?