• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Welke trainingen maken je een betere ondernemer?

Als je alle tips en adviezen van de meest succesvolle ondernemers naast elkaar legt, zie je misschien grote verschillen. Toch zijn er een paar die bij elke succesvolle ondernemer terug komen in hun adviezen. Het grappige is dat veel van deze vaardigheden niet in vakken of lessen op school worden gegeven. Zelfstudie, modelleren of cursussen volgen bieden dan uitkomst. Echter, het aanbod is groots en de keuze daardoor ook. Welke moet je nou kiezen?

Als het gaat om trainingen kan je er uit duizenden kiezen. Daarom is het belangrijker om voor jezelf in kaart te brengen welke vaardigheden je wilt trainen of ontwikkelen. Algemene vaardigheden die van iedere ondernemer een betere maken zijn onderhandelingsvermogen, effectief leiderschap, executievermogen, verkoopvaardigheden, relatiebeheer, overtuigingskracht en cijfermatig inzicht. Waarom juist deze vaardigheden?

Executievermogen
Ondernemers hebben aanvankelijk allemaal een idee, maar hoe maak je van dit idee een bedrijf? Heel simpel. Actie, uitvoering en hard werken! Dat moet in je zitten, maar er zijn trainingen om erachter te komen hoe je dit consequent voor jezelf kan oproepen. Zelf heb ik veel gehad aan het boek ‘10X’ van Grant Cardone en de twee seminars van Tony Robbins die ik heb bezocht (Unleash the Power Within en Business Mastery). Met ‘Personal Power met PassieQ’ deel ik mijn ervaringen.

Verkoopvaardigheden, overtuigingskracht en onderhandelen
De groten zeggen ‘sales cures all’ oftewel verkoop lost alles op. Zolang je verkoopt, slaat je product aan en kan je bouwen en groeien. Zonder sales kan een bedrijf niet leven. Verkopen is dus een essentiële vaardigheid voor ondernemers. Ook als je het niet zelf doet, maar anderen het voor je laat doen, moet je hen ervan overtuigen om het te doen. Vaak gaat dat gepaard met onderhandelen over prijs en verdelen van de winst.  

Relatiebeheer
In het Business Canvas Model staan negen componenten voor een succesvolle onderneming. Die vormen een goede basis, maar het blijft theorie. In de praktijk komt het erop neer of je harten kan stelen en anderen voor je kan winnen. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Voor relaties moet je denken aan de markt die je wil betreden, aan partners en leveranciers, aan potentiële klanten etc. Met mijn NLP-opleidingen leerde ik bewuster te worden van hoe mensen denken en communiceren.

Effectief leiderschap en cijfermatig inzicht
Als het bedrijf groeit en een team om je heen verzamelt, ben je genoodzaakt sturing en leiding te geven. Naast ondernemer ben je ineens ook manager en dat vraagt andere inspanningen van je. Zo zeggen de groten ook dat je cijfermatig inzicht moet ontwikkelen. Dat is niet hetzelfde als zelf je boekhouding doen. Hoe vaak is het niet voorgekomen dat ondernemers belazerd worden door hun accountant? Als je een jaarrekening kan lezen, kan je in ieder geval zelf checken of alles klopt.

Wat wil JIJ?
Met PassieQ zijn we ons eigen trainingslabel gestart om dergelijke trainingen tegen een betaalbaar tarief aan te bieden. Daarom horen we graag van onze relaties, klanten en volgers waar zij behoefte aan hebben. In de tussentijd staat met ‘Presenteren, pitchen en spreken’ de eerstvolgende training gepland voor juli. Wil je weten wat deze training voor jou kan opleveren of betekenen? Klik hier!

 

Actie!
Waar heb jij behoefte aan? Deel het met ons door onder dit bericht te posten.