• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Welke verrassing ons stond te wachten in Curaçao

Na de afsluiting van de vierde handelsmissie naar Curaçao werden Silvino en ik uitgenodigd door twee deelnemers van de vorige missie naar Suriname, om te komen dineren in een restaurant waar zij op projectbasis werkzaam voor zijn.  Het mooie Aziatisch restaurant Kyoto gevestigd in Willemstad en omringd door Van Den Tweel, Papagayo en Jan Thiel. Welke verrassing stond ons daar te wachten?

 

Ian en Tammy Scoop zijn na de missie naar Suriname vrienden geworden, met wie we nog regelmatig contact hebben en die we ook altijd zien wanneer we op Curaçao zijn. Tijdens het diner kregen we te horen hoe voortvarend het is gegaan met hun uitkomsten van de missie. Hun waardering en dankbaarheid waren overweldigend.

 

Deelname

Het bijzondere aan de band die we met hen hebben, is het verhaal rondom hun deelname. Tammy zat in een fase waarin ze vooral ja zei tegen dingen die ze eigenlijk niet wilde. Puur om uit haar comfortzone te komen. Zij en Ian hadden per slot van rekening zoiets van ‘al loopt het uit tot niets, we hebben dan in ieder geval een verhaal’. Iets wat Silvino ook altijd zegt. Toch ging het niet zo gemakkelijk.

 

Kritisch

Ian was namelijk vanuit kritisch oogpunt nog niet helemaal zeker van deelname. Hij ging op onderzoek uit en stuitte op een aantal zaken, die hij na afloop met me deelde. Punten die ik vooral meenam ter verbetering van ons proces, maar die hen enigszins deden twijfelen over hun deelname. Totdat er een artikel verscheen over een bekende van Tammy. Een interview met schrijver Shorombo Mooij.

 

Overtuigd

Tammy kent Shorombo als bijzonder kritisch en besloot dat als hij met ons kon samenwerken en in zee kon gaan met een interview, dat wij dan wel te vertrouwen waren. Kort na hun inschrijving voor de missie, nodigde Silvino Tammy uit om met ons mee te gaan op mediatour in Suriname. Iets wat Tammy vooral niet wilde en juist daarom ‘ja’ zei.

 

Band

Silvino en Gwido Jansen gingen samen naar een tv-uitzending, waardoor we qua vervoer en logistiek moesten puzzelen. Ik kon gelukkig mee met Tammy en Ian, terwijl we op dat moment nog geen kennis hadden gemaakt. Vanaf de ontmoeting in het Marriot hotel was er een klik en ik reed met hen mee naar ABC radio. Tijdens de rit werd de band een feit. Door woorden als ‘bomboshi’ en andere Curaçaose wetenswaardigheden, wist ik indruk te maken.

 

Radioshow

Toen we bij ABC aankwamen, bleek dat we een uur te vroeg waren. We mochten alvast plaats nemen in de studio en daar ontstond een spontane show. Ter voorbereiding ging ik als radiopresentator in gesprek met Tammy en Ian en dat verliep zo spectaculair dat de radioproducent besloot dat op te nemen. Tijdens de uitzending waren we erg op elkaar ingespeeld en na afloop wilde de presentator zelfs mee naar Curaçao!

 

Succes

De deelname verliep succesvol voor de Scoops en het diner was een ultieme manier om hun dankbaarheid te tonen. Hun waardering is overweldigend. Met dit artikel willen wij hen daarvoor bedanken. Persoonlijk dank ik hen ook dat ze me de tekst hebben geleerd van ‘Abo So’. Een volksliedje waarmee ik de harten van Curaçaoënaars heb kunnen veroveren.

 

We voelen ons vereerd dat we een rol hebben mogen spelen in hun successen. Dat er nog vele mogen volgen na deze. Proost!