• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Wie zijn wij eigenlijk? Vraag je je dit weleens af?

Laatst bezocht ik een coaching seminar waar de aanwezigen een introductierondje moesten doen. Het was interessant om te observeren hoe iedereen zich introduceert. De meesten zeiden: “Ik ben Jip of Janneke” of noemden hun beroep op. Ik vond dat interessant. Want je kunt je naam of je beroep noemen, maar ben jij dat wel echt? Is Jip niet alleen jouw naam? En is jouw beroep wie je echt bent of is dat de ego die zich manifesteert in jouw automatische gedachten zodat de omgeving naar de status van jouw beroep kan kijken?

 

Wat zegt het eigenlijk over ons dat wij onszelf zo introduceren? Waarom doen we dingen zoals we doen zonder daarover na te denken? Tijdens dit seminar introduceerde alleen een enkeling zichzelf met: “Mijn naam is…”.

 

Patronen

Wat ik hiermee wil zeggen,  is dat wij onze “ik ben” met onze naam associëren. Hetzelfde geldt voor een beroep die wij beoefenen; net alsof we niet bewust zijn dat het feitelijk ‘ik’ niet ons beroep is.

Het begint al op de basisschool waar wij ingeprent krijgen om niet creatief te zijn maar eerder te luisteren naar de regels welke ons continu opgedragen worden. Ik merk nu ook bij mijn kinderen hoe hun creativiteit vaak in de prullenbak wordt gegooid. Deze gewoontes worden onze patronen en deze patronen creëren onze wereld. Uiteindelijk bepalen deze patronen wie we worden of beter gezegd; wie we denken dat we moeten zijn. Kunnen we deze patronen doorbreken? Maar hoe dan?

Ikzelf

Als ik kijk naar mezelf bijvoorbeeld. Ik ben slecht in namen onthouden. Lees goed wat ik schrijf; ik ben er slecht in…dus in mijn patroon heb ik ingeprent dat ik geen namen kan onthouden. Dit heb ik gecompenseerd met mijn visuele instelling waardoor ik gezichten wel kan onthouden. Ik heb dus onbewust een stukje identiteit gecreëerd. Dit kwam doordat ik mensen altijd moest uitleggen hoe ze mijn naam moesten uitspreken waardoor ik vergat hoe de ander heette.

De Wet van de Aantrekkingskracht

Toen ik in aanraking kwam met de Wet van de Aantrekkingskracht en kwantumfysica in de Verenigde Staten, veranderde mijn kijk op mezelf drastisch.

Stel je voor dat je eerst naar jezelf kijkt zoals je bent, in plaats van te letten op hoe je wil zijn. Bijvoorbeeld, stel dat je wil afvallen. Je gaat een streng dieet volgen. Dit streng programma maakt je eigenlijk down. Dan gebeurt er plotseling iets binnen de familie, het werk of jouw omgeving en kom je drastisch aan in plaats van dat je afvalt. Dit komt doordat je vasthoudt door wat je aan het doen bent, in plaats van eerst te zijn. Alles begint van binnenuit en het kost tijd om onze gedachten te sturen naar datgene wat we in werkelijkheid zijn en dus ook de aangeleerde automatische piloot uit te schakelen. Een nieuwe gewoonte creëert een nieuwe identiteit en een nieuwe identiteit creëert weer een nieuwe gewoonte. Als je forceert om jouw gewoontes te doorbreken zonder aan een nieuwe identiteit te werken, slaag je niet.

Mocht je wat meer willen weten over de Wet van de Aantrekkingskracht en kwantumfysica. kijk naar mijn site of neem contact met mij op voor een gratis 30 min consult sessie. Live@laugh@love@light