• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Yvonne Rozenblad: Zakendoen met Curaçao na verliefd te zijn geraakt op het eiland

Van 26 tot 28 maart organiseert Internationaal Ambitieus de vierde handelsmissie naar Curaçao met bedrijven uit Nederland, Suriname en Bonaire. Eén van de ondernemers die zal deelnemen is Yvonne Rozenblad. Wat zijn haar plannen voor de aankomende handelsmissie?

 

‘Mijn naam is Yvonne Marie Rozenblad en ik ben moeder van twee prachtige zielen Daniel (8) en Melody (7). Mijn interesses gaan op de eerste plaats uit naar ondernemen. Daarnaast ben ik een natuurmens en een boekenwurm. Ik wist al vanaf mijn 14e dat ik wilde ondernemen. En nee, ik kom niet uit een ondernemende familie. Ik wist al heel jong wat van koken en bakken, omdat mijn grootmoeder op bestelling bakte voor mensen. Vanaf mijn 8e stond ik ook al te helpen, meer ook om na het bakken de de restjes beslag af te likken.’

 

‘Ik vertel dit niet omdat ik nu in de horeca zit, maar omdat mijn eerste kleine business begon met koekjes bakken. Deze verpakte ik netjes en verkocht ik op school. Daarnaast vlocht ik elk weekend voor jongens en meisjes van de buurt. Beide "ondernemingen' liepen goed. Ik verdiende mijn eigen geld! Wat een tof gevoel was dat. Ik vond het stoer dat ik zelf iets voor mijn ouders kon kopen. Toen wist ik het zeker…'Ik wil voor mezelf blijven werken! Ik wil later mijn eigen bedrijf!’

Vastgoedbranche

‘Ik ben nu actief in de vastgoedbranche. Het mooiste hiervan vind ik niet eens het verkopen, maar de extra diensten. Klanten letterlijk aan hun handjes vasthouden en er ook voor zorgen dat alles netjes verloopt. Deze extra dienstverlening is nu positief "uit de hand gelopen''.’

‘Vanaf oktober 2017 mag ik mezelf met trots de vertegenwoordiger noemen van Internationaal Ambiteus in Suriname. De vraag naar betrouwbare dienstverlening van buitenlandse ondernemers is heel erg groot. Er zijn ondernemers die geïnteresseerd zijn om een bedrijf neer te zetten in Suriname maar niet elke keer willen of kunnen overvliegen om zaken gedaan te krijgen. En daar kom ik dus in beeld.’

 

‘Zeven jaar geleden raakte ik verliefd op het eiland Curaçao; het was mijn eerste vakantie ernaar toe en ik was gelijk hooked. Toen droomde ik er nog niet eens van om zaken op het eiland te doen. Sindsdien ben ik er elk jaar zeker twee keer. Ik verwacht mijn netwerk nog verder internationaal uit te kunnen breiden. Daarnaast hoop ik een goede vertrouwensbasis te leggen in hetgeen ik wil gaan ondernemen op Curaçao.’

Internationaal Ambitieus

‘Gezien ik nu deel ben van de Internationaal-Ambitieus-familie kan ik ondernemers meegeven dat vertrouwen en transparantie het belangrijkste en het beste fundament is dat je moet leggen. Elk land heeft zijn eigen cultuur en manier van zakendoen. En voor de ondernemers die in Suriname willen ondernemen, sta ik natuurlijk altijd open om hen te begeleiden in dit mooie proces.’