• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Zaakgelastigde Ebu Jones aanwezig bij introductie Surinaamse pindakaas in Nederland

Op 26 januari heeft zaakgelastigde van Suriname in Nederland, de heer Ebu Jones, de Surinaamse pindakaas Wippy gepresenteerd in Nederland onder de naam Fosten.

Handelsmaatschappij L. Willemsberg N.V. is al bijna 40 jaar de trotse producent van pindakaas in Suriname. Mede door de enorme vraag van Surinamers in Nederland is besloten om ook te exporteren naar Nederland. Tijdens de eerste proeverij op zaterdag 26 januari waren de reacties lovend van zowel de vaste klanten, als liefhebbers van andere pindakaasmerken, waarvan de meesten meteen meerdere potten inkochten.

Vanuit de ambassade was Zaakgelastigde Ebu Jones aanwezig om dit Surinaams bedrijf te ondersteunen en op beeld het belang van export voor de Surinaamse economie te benadrukken. Zijn boodschap was dat meer Surinaamse bedrijven dit voorbeeld mogen volgen waarbij eventueel de kennis en het netwerk van de ambassade ter beschikking kan worden gesteld.

Op zaterdag 2 februari 2019 vindt de tweede proeverij plaats in de vestiging van Wah Nam Hong Superstore aan de Flinesstraat 24 in Amsterdam waarbij bezoekers de Fosten pindakaas mogen proberen en bij aankoop van een pot de tweede pot gratis is.