• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Zakelijke mogelijkheden ontdekken in Suriname middels handelsmissie

Afgelopen februari hebben we de eerste keer een handelsmissie georganiseerd naar Suriname. Van oktober 2016 tot maart 2017 hebben we vier handelsmissies georganiseerd naar onder andere Suriname, Curaçao en België met 54 ondernemers in totaal. We kijken vaak vanuit de ogen van de ondernemers als deelnemer, maar in dit stuk deel ik wat ik als mede-organisator heb geleerd. Je kan dit namelijk ook in je eigen business toepassen.

Prijsbepaling

Hoe bepaal je de juiste prijs? Het is natuurlijk belangrijk om te kijken wat je basiskosten zijn, maar daarnaast is het ook belangrijk te weten wat de concurrentie doet. Wij zorgen ervoor dat we zoveel mogelijk waarde bieden voor aanvang van een handelsmissie. Dat kan betekenen dat we accommodaties voorstellen of ons netwerk alvast delen. Op deze manier krijgt de ondernemer al een goed gevoel en is deze zich ervan bewust dat de 'return on investment' hoger wordt als we alvast vooronderzoek hebben gedaan. Durf de klant dus net iets meer te bieden dan je aanbiedt op de website.

Persoonlijke touch
De ondernemers die wij spreken, geven aan dat ze de persoonlijke band op prijs stellen. Het voelt aan alsof we al jaren vrienden zijn, maar dat we wel oog hebben voor de professionaliteit. Zo durven wij gerust onze dansmoves te laten zien, vragen we meerdere malen hoe we ze van dienst kunnen zijn, maar geven we ook aan dat we 24 uur per dag bereikbaar zijn tijdens het programma. Dit hebben wij van topondernemer Kris Florek geleerd. De meeste mensen zullen je 's nachts niet lastigvallen, maar hoe goed voelt het aan als je weet dat een bedrijf op elk moment bereikbaar is. Men hecht dus veel waarde aan een persoonlijke benadering.
 
Groepsverband
Een bekend gezegde luidt: “Alleen kom je ver, maar samen kom je verder”. Wij weten dat als wij alleen reizen, het moeilijk is om met bepaalde invloedrijke personen aan tafel te zitten. Tijdens onze reis naar Suriname waren we uitgenodigd door de Hakrinbank (tweede grootste bank) om met de directie te dineren en onze plannen te bespreken. Verder zijn wij in kranten, radio- en televisieprogramma's verschenen vanwege het feit dat we de zakelijke verbinding hadden gelegd tussen Suriname en Curaçao. Op Curaçao werden we toegesproken door de toenmalige minister van Economie en Ontwikkeling, nu Minister President, over het belang van samenwerken binnen het Koninkrijk der Nederlanden.   

In onderstaande video kan je bekijken hoe het eraan toegaat tijdens een handelsmissie.