• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Zakendoen met Curaçao, wat heeft u gemist?

Op donderdag 20 juni organiseerden wij een informatiebijeenkomst over zakendoen met Curaçao en de handelsmissie die wij van 24 tot en met 26 november organiseren.

Een event dat wij in 3 dagen hebben georganiseerd, werd zeer goed bezocht. Wat hebben de Surinaamse ondernemers aan informatie ontvangen op de prachtige locatie van het Jacana Amazon Wellness Resort?

Praktische informatie
Vaak merk je bij dit soort bijeenkomsten dat er heel veel cijfers en grote projecten worden gepresenteerd. Alleen is het heel lastig voor midden- en kleinbedrijven om dit te vertalen naar hun eigen onderneming. Dat er een luxe resort wordt gebouwd is leuk voor de eigenaar, maar de vraag wordt vervolgens vaak gesteld: ‘wat heb ik er zelf aan?’
 

Daarom wilden we met deze bijeenkomst de ondernemers van feitelijke kennis voorzien, maar met name enkele succesvolle praktijkvoorbeelden delen van de meer dan 100 personen die aan onze handelsmissies hebben deelgenomen.

Donovan Grep
De heer Grep is bekend onder vele Surinamers en staat ook zeker bekend vanwege zijn eerlijkheid. Tijdens zijn presentatie gaf hij aan welke moeilijkheden men kan ervaren als je in contact staat met het Curaçaos bedrijfsleven en hoe u daarop kan inspelen.

 

Verder kwam ook naar voren dat op het gebied van logistiek nog veel meer gedaan moet worden en dat onderzoek naar een goede accommodatie op Curaçao zeer belangrijk is, want dat zorgt er mede voor dat uw reis zal slagen.

Familie Tarquini
Vervolgens hebben wij het echtpaar Tarquini van het restaurant Padre Nostro geïnterviewd over hun exportervaringen.

Hierin gaven ze mee dat keuring van een product bij Bureau voor Openbare Gezondheidszorg(BOG) een vereiste is, ISO certificering ook kan bijdragen aan de kwaliteit van uw product en dat het belangrijk is om goede afspraken te maken over het logistieke gedeelte. Zij exporteren namelijk Italiaans ijs van Surinaamse vruchten, dus daar moet wel de nodige maatregelen voor worden getroffen.

Familie Mahangi van Scents of Essence
Als laatste hadden we de familie Mahangi die in oktober 2016 hebben deelgenomen aan onze allereerste handelsmissie. Zij hebben vervolgens goed doorgezet met de opgebouwde contacten en hebben nu ook een joint venture car rental vestiging op Curaçao.

Rogier Mahangi vertelde over de samenwerkingen die zij op dit moment hebben met een aantal gerenommeerde hotels waardoor ze scherpe tarieven kunnen bieden aan Surinamers die Curaçao willen bezoeken. Dat aantal schommelt de laatste jaren tussen de 6.000 en 11.000 per jaar.

Handelsmissie
Aan het einde vertelde Silvino Seymor van Internationaal Ambitieus over de handelsmissie en wat men kan verwachten tijdens zo’n lijvig programma van 3 dagen. Marlon Toendang greep spontaan in en vertelde dat het niet alleen een reis is waar je zakelijk heel veel aan hebt als ondernemer, maar dat hij met name ook heeft genoten van de momenten buiten de officiële uren en dat hij ons daarom nog in het hart draagt.

 

Een groter compliment kan je niet ontvangen natuurlijk. Echter geven wij altijd aan dat wij leven van de successen van anderen en dat men met ons mee blijft gaan vanwege de fun en connecties die wij leggen op het moment dat wij daar zijn.
 

Want zo is Curaçao, de Curaçaoënaar en zo zal u ook het beste uw weg vinden op dit prachtige eiland. Ook meer weten over deze zakelijke avontuurlijke reis naar Curaçao?

Klik op de flyer voor meer info!