• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Zanger David Gonçalves: je moet een aantal keren op je bek gaan voor je het trucje door hebt

David Gonçalves is een bekende artiest in Nederland, maar ook in het buitenland. De Nederlandse TV leerde David kennen in 2003 nadat hij mee deed met de 1e editie van Idols. Hij eindigde als 5e, maar heeft daarna niet stil gezeten. In 2006 had hij een internationale wereldhit met het nummer ‘Always and Forever.’ en vanmorgen (28 september) was hij met zijn nieuwe groep Soulm3n te gast bij Radio 3FM, waar ze hun nieuwe single ‘Don’t turn it down’ ten gehore brachten. Maak kennis met de ondernemende kant van David Gonçalves!

Soulm3n is de uitkomst van de ondernemende kant van David. De afgelopen jaren was hij vooral actief in de ‘Housescene’ en daarnaast maakte David ook zijn theater –en musicaldebuut. Hij was te bewonderen in producties als The Soul of Motown, Jeans19, My Name is Michael, Daddy Cool en Dreamgirls. Nu gaat hij dus lekker met Soulm3n, maar wat is nou die andere kant die weinig mensen kennen van David?

De ondernemende kant
Toen David begon als zanger, begon hij eigenlijk meteen als ondernemer. ‘Je moet gewoon een aantal keren goed op je bek gaan, maar op een gegeven moment had ik het trucje door’. Hij merkte op dat je diverse rollen hebt van volger, deler, leider, observeerder en uitvoerder. ‘Met de juiste mentaliteit kan je komen waar je wil, waarbij het ook belangrijk is dat je jezelf nooit negatief uit’. Vervolgens geeft David aan dat het belangrijk is om jezelf te omringen met leiders en ondernemers in plaats van met volgers. Dan leer je hoe doorzetten en geloof in je eigen product in de praktijk werkt. Wel is het raadzaam om je platform te bestuderen, want uiteindelijk komt het altijd aan op vraag en aanbod en het toepassen van de geheime formule. Maar wat houdt die formule in?

De geheime formule
Het komt neer op een goede combinatie van leiderschap, inzicht en mentale, sociale en business-skills. Tijdens zijn musicalproducties bevond David zich in de omgeving van mannen als Joop van den Ende en Albert Verlinde en haalde hij inspiratie uit hoe zij hun vak uitoefenen. ‘Deze mannen zijn creators. Ze beschikken over een goede mentale instelling + de overtuiging die bij jezelf begint. Ze zien iets, maken er een concept van en passen de geheime formule toe’. De formule houdt in dat je ziet wat er voor nodig is om van niets, iets te creëren en daar een succes van te maken. Dit patroon kan je in elke branche toepassen, hetzij met de regels van de desbetreffende branche.

Gerelateerd: Waarom bedrijfskunde hetzelfde is als oorlog voeren

De B van ‘Business Owner’
Als ondernemer staat David voor kwaliteit en teamwork. Dat is ook zijn lifestyle. ‘Iedereen is speciaal, maar niet gelijk. Je moet mensen op de juiste positie zetten, waar hun expertise zich het beste voor leent’. Hier weerklinkt de toekomst van David als ondernemer. In de toekomst heeft hij zijn eigen entertainmentbureau waarin alle diensten in de entertainment worden ondergebracht. Zingen zal hij altijd blijven doen, maar als ‘businessowner’ heeft hij meer ruimte voor de passie voor het vak. Een mooi streven en een opmars voor het oprichten van Soulm3n.

Soulm3n
Het was ongeveer in 2013 toen ik David sprak over zijn plannen om een groep op te richten voor een soulrepertoire. Het viel hem op dat er veel vraag was naar een soulrepertoire, maar dat er weinig tot niets kon worden geboekt. Dit prikkelde hem om de mogelijkheid te creëren. Een kenmerkende eigenschap van David. ‘Als er geen mogelijkheden zijn, dan creëren we die!’. David benaderde zijn 2 collega’s in het vak, Urvin Monte en Clayton Peroti en daarmee was de nieuwe groep Soulm3n geboren. Een kwalitatief sterke groep die vreugde brengt op het gebied van entertainment.

Gerelateerd: Hoe je in 3 minuten kan knallen met je pitch

Internationaal
David heeft een internationale mindset. ‘Je merkt als artiest dat er op internationaal gebied meer mogelijkheden zijn dan in Nederland, waardoor Nederland eigenlijk te klein is. Ik heb het geluk gehad om te werken met internationale artiesten en projecten’ aldus David. Soulm3n is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Zo worden ze geboekt en ingevlogen in Spanje, waar vele Nederlanders zijn gevestigd. Soulm3n heeft ook een Caribisch blok die zich prima leent voor Suriname en de Antillen.

Actie
‘Willen doen is hetzelfde als gaan doen’ aldus David, die daarmee wil aangeven dat je jouw droom moet behandelen als een feit. ‘Stel jezelf de vraag of jij je eigen product zou kopen. En als je een droom hebt, stop niet totdat je deze verwezenlijkt hebt’. Vorige week werd de nieuwe single ‘Dont turn it down’ gelanceerd. Deze is o.a. te bewonderen op de site. Aanstaande maandag is Soulm3n te gast bij Giel Beelen op Radio 3FM, te volgen via deze link.