• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

‘Zeur niet aan m’n hoofd’

Laatst sprak ik een collegaondernemer over zijn recente successen en hoe hij dat combineert met zijn gezin. Hij is nog niet zo lang getrouwd en zijn kindje is nog geen jaar oud. Toch draait deze man na een jaar vol inspanningen al zo goed dat hij volledig van zijn business kan leven. Een knappe prestatie want hem werd altijd gezegd dat hij met zijn mbo nooit ver zou komen en nu runt hij een succesvolle business. Welke afspraak heeft hij met zijn vrouw om dit te combineren?
 

Hij wist van tevoren dat hij zou gaan ondernemen en bereidde zijn toenmalige vriendin hier op voor. 'Ik ga succesvol worden en zal misschien voor mijn business soms dagenlang niet thuis zijn, dus weet waar je aan begint'.
 
Deal or no deal?
Op de vraag of hij daardoor meer ruimte, begrip en rust krijgt zegt hij volmondig ja. 'Ik doe mijn best door in het weekend vooruit te werken. Zo maak ik 's nachts schoon of kook ik al maaltijden voor de hele week en vries deze in, zodat mijn vrouw en kind al eten klaar hebben en mijn vrouw niet alles alleen hoeft te doen. De enige afspraak die ik met haar heb is dat ik geen gezeur aan mijn hoofd wil hebben!'.
 
Geen gezeur?
‘Ik ben al zooo druk en heb veel aan mijn hoofd door de business. Als ik dan ook nog moet dealen met gezeur en negativiteit gaat het niet lang goed. Het voelt ook als een blok aan mijn been als ik bijvoorbeeld tegen haar zeg dat ik vanavond moet werken en zij dan reageert met 'alweer'? Elke keer als ik een stap vooruit wil zetten, voelde ik dan alsof ze mijn benen blokkeerde om die stap te zetten. Dat creëert alleen maar negativiteit en dat is gif voor je relatie’.

 
Tip!
Maak afspraken met je partner en bespreek alles zodat je goede verwachtingen kunt scheppen naar elkaar.